Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

17 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1145
Comentează add

Trei maternităţi din Bucureşti şi 12 din ţară au primit echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuţilor prematuri în cadrul campaniei “Grijă pentru copii”.

Campanie “Grijă pentru copii” pentru dotarea maternităților

marilena-francu

Maternitate. Foto: Arhivă.

Trei maternităţi din Bucureşti şi 12 din ţară au primit echipamente medicale de specialitate pentru îngrijirea nou-născuţilor prematuri, (incubatoare, mese de resuscitare, aparate speciale pentru testarea funcţiilor vitale ale bebeluşilor) în cadrul campaniei “Grijă pentru copii”, o iniţiativă a Organizaţiei Salvaţi Copiii şi un producător de apă îmbuteliată.

Preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu: “Incă 15 materinităţi sunt dotate astăzi, unităţi medicale în care se nasc peste 3.000 de copii prematur. Cu toate că, de când am început acest proiect în 2010, rata mortalităţii infantile a scăzut de la 11 la 8,5 la mia de nou-născuţi, România încă se menţine pe un loc ‘fruntaş’ în Uniunea Europeană, având cea mai mare rată a mortalităţii, faţă de 3,8 - media Uniunii Europene.

"Este important de ştiut că cifra copiilor care se nasc prematur este o constantă la nivelul României, dar şi la nivelul Uniunii Europene, respectiv un copil din 10 se naşte prematur şi are nevoie de suport special. Trebuie să se ştie totuşi, că mortalitatea infantilă cauzată de prematuritate şi afecţiunile perinatale înseamnă peste o treime din cazuri şi de aceea este important să investim în secţiile de neonatologie şi în maternităţi”.

Campania a fost lansată anul trecut, în scopul susţinerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuţilor prematur.

De la data lansării şi până în prezent, 30 de maternităţi din România au beneficiat de echipamente de specialitate, iar investiţia totală a proiectului este de peste 1.300.000 de lei.


Etichete spitalmaternitaticampaniemedicamentenou nascutiincubatoareBucureștiSalvati Copiii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live