Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 August 2017
Vizualizari: 3419
Comentează add

La Petroşani, autorităţile locale au pus la dispoziţia populaţiei un microbuz pentru transportul copiilor din comunităţile sărace la cabinetele medicilor pentru vaccinare.

Campanie de vaccinare la Petroşani

ilie-pintea

La Petroşani, autorităţile locale au pus la dispoziţia populaţiei un microbuz pentru transportul copiilor din comunităţile sărace la cabinetele medicilor de familie pentru vaccinare.

Mai multe cadre medicale au mers în aceste comunităţi pentru a-i convinge pe părinţi să îşi vaccineze copiii, iar medicii spun că au suficiente  doze pentru imunizare, după cum transmite corespondentul nostru Ilie Pintea.

Reporter: Campania pentru administrarea vaccinului împotriva rujeolei, oreonului şi rubeolei are lor la Petroşani, în colaborare cu compartimentul de medicină comuntară din cadrul Serviciului de asistenţă socială, care a pus la dispoziţie un microbuz pentru a transporta copiii la cabinetele medicilor de familie.

Asistenţii sociali au primit de la medici listele cu copiii nevaccinaţi şi au reuşit să convingă mai multe familii că acest vaccin est necesar.


Cristina Mraz, şefa Serviciului de asistenţă socială: Au fost anunţaţi 96 de copii, s-au vaccinat 77, am avut opt familii care au refuzat vaccinul. Mai avem iarăşi în plan 11 copii cu care vom merge la domnul doctor.


Reporter: Iniţiativa legislativă privind vaccinarea obligatorie ar putea aduce şi mai mulţi copii la vaccin. P

otrivit Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara există peste 7.300 de doze de vaccin, care au fost împărţite medicilor de familie mai ales în Călan, Hunedoara, Valea Jiului şi Geoagiu, unde procentul de vaccinare se ridică la 40-41%.


Etichete vaccin pentru viatacampaniepetrosanimedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live