Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

26 Iulie 2017
Vizualizari: 1990
Comentează add

O amplă campanie de informare şi vaccinare împotriova rujeolei, care va viza în primul rând comunităţile mari de etnie romă, cu copii neimunizaţi.

Campanie de vaccinare a copiilor din judeţul Timiş

alina-bujanca

 

O amplă campanie de informare şi vaccinare împotriova rujeolei, care va viza în primul rând comunităţile mari de etnie romă, cu copii neimunizaţi, va avea loc în perioada imediat următoare şi în judeţul Timiş.

Prima acţiune de acest fel avea loc marţi, 1 august, între orele 9:00-12:00, în localităţile Satchinez şi Barteaz, la cabinetele medicilor de familie.

Decizia a fost luată astăzi de echipa de coordonare a măsurilor de limitare a epidemiei de rujeolă, coordonată de Prefectura Timiş.

Totodată, DSP Timiş a avut întâlniri de lucru cu asistenţi comunitari din localităţile Jamu Mare, Ohaba Lungă, Curtea, Tomeşti şi Margina care au fost instruiţi în legătură cu necesitatea promovarii vaccinarii în localităţile din care provin.

De asemenea, medicii epidemiologi s-au deplasat la Lugoj, Jimbolia şi Sânnicolau Mare în vederea identificării comunităţilor cu acoperire vaccinală scazută.

Cu ajutorul reprezentantului minorităţii romilor de la Prefectura Timiş, au fost identificate mai multe localităţi cu comunităţi semnificative de cetăţeni de etnie romă şi acoperire vaccinală scazută.

Este vorba despre Nădrag, Lugoj - Măguri, Bănloc, Cărpiniş, Comloşu Mare, Ghilad, Giera, Iecea Mare, Jebel, Periam, Saravale, Satchinez, Tomnatic, Traian Vuia şi Uivar.

În plus, în mai multe localitaţi au fost identificaţi copii neînscrişi la medici de familie, în condiţiile în care în judeţul Timiş există o singură localitate fără medic, Otelec. Pentru limitarea efectelor epidemiei de rujeolă autorităţile sanitare au propus înfiinţarea de centre de vaccinare suplimentare în localităţile Nădrag, Lugoj – Măguri, Cărpiniş, Uivar, Comloşu Mare, Periam şi Saravale.


Etichete vaccin pentru viaţăvaccinarecampanie de vaccinareTimiş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live