Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

20 Februarie 2015
Vizualizari: 3935
Comentează add

Proiect european pentru integrarea profesională pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi.

Campanie de succes la Galați Campanie de succes la Galați - Conține audio

maria-mandita-galati

La Galaţi a fost lansată  Campania de promovare a poveştilor de succes ale femeilor de afaceri a proiectului PRO F.A.M.- Reintegrarea pe piaţa muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile București Ilfov, Centru și Sud-Est.

Proiectul, cofinanţat de UE, din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, urmăreşte integrarea socială şi profesională a 950 de mame ale copiilor cu dizabilităţi, pentru atragerea acestora fiind organizate campanii de promovare a poveştilor de succes ale altor mame cu copii cu dizabilităţi. Proiectul vizează crearea unor şanse egale de dezvoltare a competenţelor şi aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilităţi prin participarea acestora la programe de calificare şi instruire, în vederea includerii pe piaţa muncii şi iniţierea de activităţi independente, contribuind la creşterea încrederii şi stimei de sine a beneficiarilor direcţi.

Proiectul oferă cursuri, gratuite, de calificare în diverse meserii (florar decorator, patiser, manichiură, pedichiură, cofetar) pentru 750 de femei şi alte cursuri de iniţiere în competenţe antreprenoriale pentru alte 200 de femei. La finalul cursurilor, absolventele primesc şi o subvenţie direct proprţională cu numărul de ore de curs, sumă de minim 800 de lei (pentru meserii) sau 1.200 de lei (pentru antreprenoriat), bani cu care femeile îşi pot începe propria afacere. Deja, în cadrul proiectului, se organizează cursuri de patiser în Bucureşti şi Focşani şi de florar-decorator, în Tg. Mureş.

Proiectul se va finaliza în luna octombrie 2015, este implementat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, în parteneriat cu Asociaţia Prietenii Monicăi, un ONG condus de Beatrice Iordache, o mamă a unui copil cu dizablităţi, pe care o puteți asculta în reportajul Mariei Măndiţă.


Etichete PRO FAMproiecte socialecampaniiGalațimame de copii cu dizabilități

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live