Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

5 Octombrie 2020
Vizualizari: 378
Comentează add

Campanie de reciclare în judeţul Gorj

razvan-stoichitoiu

  Foto: Arhivă.

În judeţul Gorj a început, astăzi, a doua parte a campaniei "România reciclează". Colectarea se face gratuit, de la domiciliul oamenilor, în baza unei solicitări făcute pe email sau la telefon. Participanţii pot primi, în schimbul produselor date la reciclat, tichete valorice de 20 sau 30 de lei. Campania are un succes deosebit acolo, după cum relatează corespondentul nostru Răzvan Stoichiţoiu:

Reporter: Etapa a doua a campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electronice începe săptămâna aceasta în județul Gorj. Acțiunea se desfășoară pe percursul a trei zile și este organizată de Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubritate Gorj.
 
Luis Popa, directorul serviciului: Începând de astăzi, împreună cu partenerii noștri, Asociația Environ, vom merge în alte 25 de loclități pentru a strânge deșeurile vechi.
 
Reporter: Cât de mare nevoie era de această acțiune și cum au răspuns oamenii, în prima parte?
 
Luis Popa: Vă spun sincer că astfel de acțiuni s-au făcut în ultimii trei ani de zile tot cu partenerii noștri și este nevoie de asemenea acțiuni, deoarece oamenii au foarte multe lucruri vechi în case de cre vor să scape și până acum trei ani de zile nu prea știau ce să facă cu ele. Acum le-am adus această variantă, în fiecare an organizăm astfel de campanii și oamenii sunt mulțumiți. Drept dovadă, dacă anul trecut au fost înscrise doae 35 de localități, anul acesta am ajuns la 49 de localități. Sperăm ca anul viitor să acoperim tot județul. Ne dorim ca începând cu anul viitor să facem campanie și pentru strângerea uleiului uzat de la gospodării. Aavem mai multe acțiuni pentru a veni în întâmpinarea populației, mobila veche să poată fi aruncată, sunt mai multe deșeuri cu care oamenii nu știu ce să facă sau nu știu unde să le arunce.
 
Reporter: Ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice pentru acest an este de 45%.
 
(PH)
 

Etichete reciclareGorj(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live