Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

2 Decembrie 2016
Vizualizari: 1336
Comentează add

Direcţiile Silvice din judeţul Sălaj au organizat controale permanente în puntele fixe, în locurile de valorificare şi în păduri

Campanie de prevenire a furturilor de brazi de Crăciun

adrian-lungu-salaj

 

 Lucrătorii silvici din judeţul Sălaj au lansat o amplă campanie pentru prevenirea şi combaterea furturilor de pomi de Crăciun din pădurile din zonă.

Inginerul Dănuţ Fogoş, din cadrul Direcţiei Silvice Sălăj, spune că sunt organizate controale permanente atât la puncte fixe, cât şi în pădure sau în locuri de valorificare. Echipele de control vor acţiona inclusiv noaptea.

Conform detaliilor oferite de corespondentul RRA Adrian Lungu, silvicultorii atrag atenţia că pomii comercializaţi pe piaţă trebuie însoţiţi de documente care atestă provenienţa, în timp ce ocoalele silvice anunţă că ies pe piaţă cu pomi din pepiniere pentru a evita tăierile din păduri. 

Dănuţ Fogoş: "Aceşti pomi de Crăciun sunt produşi în pepinierele proprii. Sunt culturi specializate de pomi de Crăciun. Ei vor fi valorificate la sediile ocoalelor silvice şi se vor vinde atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice".

Silvicultorii recomandă inclusiv utilizarea pomilor în ghiveci. Inginerul Vasile Chiş spune că bradul, după ce a fost folosit de sărbătorile creştine, poate apoi să fe plantat primăvara, dacă există locul necesar.

"În caz contrar, deţinătorul poate să îl doneze cuiva care are unde să îl planteze", a sugerat el. 

Verificările lucrătorilor silvici vor fi efectuate inclusiv pe drumuri şi în zonele greu accesibile, cunoscute pentru comiterea de infracţiuni silvice.


Etichete Campaniebrazi de Crăciunfurturicontroale permanente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live