Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Elena Marinescu

3 Martie 2019
Vizualizari: 1206
Comentează add

Informaţii utile pentru tinerii agricultori

Campanie de informare - Parlamentul European 2019

elena-marinescu-

Începând din 1 martie, la "100 de minute bune" veţi auzi în fiecare zi informaţii preţioase în cadrul unei campanii de informare a Parlamentului European. Astăzi avem un minut despre şi dedicat tinerilor agricultori.

Agricultura este esenţială pentru aprovizionarea cu produse alimentare şi pentru păstrarea în bună stare a mediului înconjurător. Doar 6% dintre agricultorii din UE au sub 35 de ani, iar mai mult de jumătate au trecut de 55 de ani. Deci este clar că acest sector trebuie ajutat să se pregătească pentru viitor. Iată trei moduri în care UE îi ajută pe tinerii care se lansează în activităţi agricole. În primul rând, ei pot obţine un ajutor suplimentar pentru a avea acces la tereuri agricole şi la credite, precum şi la cursuri de formare, la consiliere şi la proiecte inovatoare. În al doilea rând, întreprinderile agricole nou înfiinţate pot primi o sumă forfetară la începerea activităţii, iar tinerii agricultori primesc plăţi la hectar cu 25% mai mari decât ceilalţi agricultori. În sfârşit, investiţiile Uniunii în infrastructură şi în servicii fac ca zonele rurale să atragă mai mulţi tineri care să se stabilească şi să înceapă o activitate economică în aceste zone.


Sprijinirea înnoirii generaţiilor este unul dintre modurile în care UE îi poate ajuta pe tinerii agricultori care altfel ar putea întâmpina greutăţi în câştigarea existenţei. Europa va vota în mai 2019. Implicaţi-vă votând şi convingându-i şi pe alţii să voteze! Puteţi afla mai multe despre aelgerile europene pe dedataastavotez.eu.(RADOR)


Etichete Campanie de informare Parlamentul European 2019ParlamentulEuropeaninformarecampanie2019

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live