Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 August 2021
Vizualizari: 225
Comentează add

Campanie naţională de educare şi informare a celor care folosesc jocuri video, lansată de asociaţia InfoCons.

Campanie de educare şi informare a celor care folosesc jocuri video

radiojurnal

 Foto: flickr.com/photos/nuridao

Asociaţia InfoCons lansează o campanie naţională de educare şi informare a celor care folosesc jocuri video, din perspectiva protecţiei consumatorilor.

Cei care întâmpină probleme sau au nevoie de consiliere în acest domeniu pot transmite o solicitare la adresa de e-mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro.


Reporter: Adriana Leu: Estimările arată că aproape 8 milioane de copii şi adulţi utilizează jocuri video pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete, iar domeniul a prins amploare în special în perioada pandemiei, când accesul la mediul online şi la dispozitivele utilizate pentru aceste jocuri a crescut, aşa că că tot mai multe persoane şi-au ocupat timpul liber petrecut în casă folosind astfel de programe. În aceste condiţii, industria jocurilor video este în continuă dezvoltare, mai ales în prezent, când majoritatea consumatorilor s-au orientat către activităţi online. InfoCons atrage atenţia că părinţii trebuie să fie atenţi la jocurile accesate de copiii lor, dacă respectă vârsta recomandată de dezvoltatori, deoarece acestea le pot afecta starea emoţională şi pot dezvolta anumite patologii, indiferent că vorbim de jocuri educative, cele care promovează mişcarea, cele de strategie sau cele de luptă. Reprezentanţii InfoCons spun că atunci când se achiziţionează un joc, trebuie citiţi termenii şi condiţiile înainte de a fi de acord cu acestea. Conform statisticilor, un român alocă lunar aproape 9 lei pentru achiziţia de jocuri pentru mobil, 46 de lei pentru jocurile pe diferite console şi aproximativ 25 de lei pentru jocurile de pe PC.


Realizator: InfoCons este o organizaţie ce activează în domeniul protecţiei consumatorilor, astfel încât aceştia să aibă acces la siguranţă, bunuri şi servicii durabile.

 

Etichete calculatorcomputerIT(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live