Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

17 Iulie 2015
Vizualizari: 1803
Comentează add

S-a încheiat, în urmă cu puţin timp, prima etapă a campaniei de donare de sânge în desfăşurare timp de cinci zile la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Campanie de donare de sânge, la Bucureşti şi Cluj

marilena-francu

Foto: anp.gov.ro.

S-a încheiat, în urmă cu puţin timp, prima etapă a campaniei de donare de sânge în desfăşurare timp de cinci zile la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

La acest sfârşit de săptămână, caravana mobilă de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău din Capitală este deschisă donatorilor între orele 8:00 şi 13:00.

În principal tinerilor li se adresează iniţiativa susţinută şi de festivalul Festivalul Untold, care oferă celor ce donează sânge bilete la concertele electro-dance organizate, la sfârşitul acestei luni, la Cluj-Napoca.

Campania se derulează sub genericul "Pay with blood" - "Plăteşte cu sânge", în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Medicul Adela Cîrstea aminteşte condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a putea dona sânge.

"Să fie cu vârsta între 18-65 de ani, bărbaţii să aibă o greutate peste 60 de kilograme, femeile - peste 50, nu au voie să consume alcool timp de 48 de ore. Niciun donator nu trebuie să ia vreun medicament. Au voie femeile - anticoncepţionale. Să nu aibă intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni, extracţii dentare în ultimele trei luni, anestezie locală dentară - ultimele 30 de zile. Să nu fie febrili, se impune ca pacientul să fie hidratat, odihnit şi să ia micul dejun lejer dimineaţa", a spus Adela Cîrstea.

Campania de încurajare a donării de sânge va continua la începutul săptămânii viitoare, pe 20 şi 21 iulie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca.

Ea aminteşte că în România donatorii reprezintă mai puţin de doi la sută din populaţie, în condiţiile în care spitalele au nevoie permanent de sânge pentru transfuzii. 


Etichete campanie de donare de sângeBucureştiCluj-Napocacentru de transfuzii"Pay with blood" - "Plăteşte cu sânge"medicul Adela Cîrstea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live