Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

16 Februarie 2022
Vizualizari: 299
Comentează add

Poliția derulează la nivel național o campanie de conștientizare cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112.

Campanie de conştientizare a apelului fals la 112

razvan-stoichitoiu

Poliția derulează la nivel național o campanie de conștientizare cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112 ''Gândește! Nu este o glumă. Apelul fals la 112 se pedepsește. Sună responsabil!'' - acestea sunt mesajele campaniei care se adresează atât adulților, cât și copiilor.

La Târgu Jiu, Răzvan Stoichițoiu a încercat să afle părerile oamenilor despre aceste apeluri false.


Reporter: Ce părere ai despre anumite persoane care sună inutil la un 112?


-: Nu este bine! Ca să sunăm la 112, trebuie să avem o urgență. Să nu facem glume!


-: Apelurile făcute de aceştia sunt complet neimportante deoarece pe linia de așteptare pot fi persoane cu probleme grave, precum incendii sau accidente, și persoanele care fac astfel de apeluri trebuie sancţionate.

-: Persoanele care fac acest lucru vor doar să demonstreze că au tupeu și că sunt mai presus decât ceilalți, că pot să facă acest lucru și mi se pare pur și simplu foarte prostesc.
 

Reporter: În ultima perioadă au fost semnalate mai multe apeluri false la numărul de urgență 112, iar autorii apelurilor au fost identificaţi ca fiind de cele mai multe ori minori. Poliția Română derulează în această perioadă o campanie de conștientizare, atât în rândul copiilor cât și al adulților cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112.

Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.


Corina Scurtu: Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, derulează la nivel național o campanie de conștientizare atât în rândul copiilor, cât și al adulților cu privire la consecințele pe care le are apelul fals la 112. Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a primit în anul 2021, prin apelul de urgență 112, 21.201 de apeluri. Dintre cele 5.314 apeluri la care s-a intervenit, 1.237 de cazuri nu s-au confirmat. Reamintim tuturor cetățenilor că apelarea nejustificată la numărul de urgență 112 poate costa viața unei persoane aflată în pericol.


Etichete apel fals 112constientizaregorjpolitie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live