Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 August 2017
Vizualizari: 989
Comentează add

Locuitorii oraşului Suceava, care vor să plece la muncă în străinătate, au primit informaţii cu privire la drepturile pe care le au în ţările membre ale Uniunii Europene.

Campanie a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

radiojurnal

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac. Foto: dprp.gov.ro.

Locuitorii oraşului Suceava, care vor să plece la muncă în străinătate, au primit informaţii cu privire la drepturile pe care le au în ţările membre ale Uniunii Europene.

Este vorba de o campanie lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care pune accent pe siguranţa la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, dar şi pe protecţia faţă de abuz şi exploatare.

Vor fi aduse la cunoştinţă celor care vor să plece în afară şi numerele de telefon de urgenţă la care pot apela în caz de necesitate.

Prezentă la Suceava, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a vorbit despre interesul autorităţilor de la Bucureşti  pentru siguranţa românilor plecaţi la muncă în afară..

Ea s-a referit totodată la situaţia celor din Sicilia, după numeroasele abuzuri descoperite de autorităţi.

Andreea Păstârnac: "În Sicilia avem echipe mobile, în care, alături de forțele de intervenție italiene, se găsesc colegii noștri de la Ministerul Afacerilor Interne și de la Ministerul Muncii, de la Ministerul de Externe și ministerul nostru, care se deplasează pe parcelele, în fermele de lucru.

"E un proiect multidisciplinar, pentru a avea un dialog cu aceștia, pentru a le crește climatul de încredere care să îi facă să apeleze la autoritate și pentru a le acorda asistență medicală acolo unde este cazul.

"Există date publice privind numele celor care au fost arestați și, deci, care au fost identificați ca persoane care comit infracțiuni, precum și cel al victimelor".


Etichete ministrul pentru Românii de PretutindeniAndreea Păstârnaccampaniemuncă în străinătate,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live