Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Decembrie 2021
Vizualizari: 875
Comentează add

Asociația Română pentru Smart City a lansat campania "România fără ghişee".

Campania "România fără ghişee"

florin-lepadatu

Foto arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - 7 din 10 români sunt nevoiți să folosească o zi din concediul de odihnă pentru a-şi rezolva problemele legate de interacțiunea cu statul - arată un studiu al Asociației Române pentru Smart City.

Pentru a ajuta la conștientizarea beneficiilor pe care digitalizarea le aduce atât societății, cât și autorităților, asociația a lansat recent o campanie în acest sens, despre care ne spune mai multe redactorul RRA Daniela Vasilescu: ”Autoritățile publice din România încep să-și digitalizeze serviciile, însă procesul este unul lent comparativ cu alte țări din Europa. În prezent, la nivel național sunt peste 860 de proiecte și inițiative în acest sens, care vor fi implementate în comunități mici sau în orașe mai mari. Președintele Asociației Române pentru Smart City, Eduard Dumitrașcu, spune că digitalizarea serviciilor aduce beneficii atât cetățenilor, dar și autorităților.


Eduard Dumitraşcu: Trebuie să înţelegem că înseamnă economie și eficienţă pentru mine cetățean, pentru mine deținător al unui business, pentru mine turist într-o comunitate, pentru mine lucrător în administrația locală. Prin urmare, toți cei care suntem implicaţi într-o comunitate din varii aspecte, toţi suntem parte ai acestui ecosistem digital și, da, înseamnă eficienţă, înseamnă economie, înseamnă reducerea foarte multor investiții, servicii pe care le oferim acum în offline, ceea ce, iarăşi, va duce română la eficienţă.

Asociaţia Română pentru Smart City a lansat o petiție numită "România fără ghișee", care poate fi semnată de toți cei care își doresc o administrație digitală.”

 

Etichete bancibancaghisee

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live