Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Februarie 2019
Vizualizari: 317
Comentează add

Ultimele zile de campanie pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova sunt marcate de acuzaţii grave la adresa guvernării aduse de doi dintre liderii opoziţiei.

Campania pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova

florin-lepadatu

 

Ultimele zile de campanie pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova sunt marcate de acuzaţii grave la adresa guvernării aduse de doi dintre liderii opoziţiei, care afirmă chiar că s-ar fi încercat otrăvirea lor.

Stânga politică a preşedintelui Dodon se simte şi ea ameninţată de guvernanţi şi pregăteşte proteste.

De altfel, Ambasada Statelor Unite la Chişinău şi-a avertizat cetăţenii în privinţa unor posibile dezordini în masă după scrutin.

Legislaţia electorală modificată exclude perioada de reflecţie, astfel încât candidaţii pot face campanie inclusiv duminică, în ziua alegerilor.

Relatează colega noastră de la Radio Chişinău Cristina Popuşoi: "Spiritele se încing la Chişinău, în aceste ultime zile de campanie electorală.

Ieri, liderii opoziţiei proeuropene, copreşedinţii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au declarat că au suspiciuni că ar fi fost otrăviţi cu metale grele.

Cei doi politicieni au spus că după ce au făcut mai multe teste au depistat în sânge cantităţi exagerate de mercur.

Ei suspectează că în spatele acestei tentative de otrăvire ar fi guvernarea reprezentată de Partidul Democrat, care a respins însă acuzaţiile.

Între timp, Partidul Socialiştilor a depus o notificare la Primăria Chişinău, în care îşi anunţă intenţia de a organiza manifestaţii în mai multe locaţii din oraş.

Şi preşedintele Igor Dodon, liderul neformal al socialiştilor, şi-a îndemnat susţinătorii să se pregătească pentru acţiuni de protest, sugerând că guvernarea ar pregăti aşa-zise măsuri extreme împotriva sa şi a socialiştilor.

La Chişinău se vehiculează în anumite cercuri despre o posibilă excludere a Partidului Socialiştilor sau cel puţin a unor candidaţi ai acestei formaţiuni din cursa electorală, din cauza unor încălcări.

În particular se face referire la susţinerea de care beneficiază socialiştii din partea lui Igor Dodon sau la presupuse finanţări externe interzise de lege.

După o întrevedere a ambasadorului american Dereck Hogan cu Igor Dodon, Ambasada SUA la Chişinău a atenţionat cetăţenii americani despre pericolul unor posibile dezordini în masă după alegerile parlamentare din 24 februarie."


Etichete Republica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live