Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Campania EURAXESS ajunge și în România

EURAXESS le oferă cercetătorilor o gamă variată de informaţii concrete şi consiliere, de la găsirea unui loc de muncă, până la oportunităţile de finanţare.

Euranet Plus.

Articol de Victor Gheorghe, 04 Martie 2014, 11:09

Comisia Europeană a lansat o campanie de informare pentru a ajuta cercetătorii să găsească mai uşor servicii de consiliere profesională şi locuri de muncă.

Campania de informare se va desfăşura în perioada martie - aprilie 2014.

Reprezentanţi ai Comisiei Europene străbat cu autocarul aproximativ 10.200 de km, trecând prin 29 de oraşe europene, din cele 22 de ţări partenere ale reţelei EURAXESS.

Campania este dedicată cu precădere tinerilor cercetători, doctoranzi şi post-doctoranzi, studenţi, masteranzi, responsabili ai departamentelor de resurse umane din universităţi şi institute-centre de cercetare, care sunt interesaţi de o carieră în cercetare.

În fiecare etapă vor exista sesiuni interactive, precum ateliere cu experţi, sesiuni de discuţii, prezentări ştiinţifice.

Audio: Campania EURAXESS ajunge și în România.

În România, autocarul EURAXESS va ajunge la 26 martie şi va staţiona în parcarea din faţa clădirii rectoratului Universităţii Politehnice din Bucureşti.

Scopul iniţiativei a fost definit de comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn.

Ea a spus la Bruxelles că EURAXESS le oferă cercetătorilor o gamă variată de informaţii concrete şi consiliere, de la găsirea unui loc de muncă, până la oportunităţile de finanţare.

Cu mai mult de 40.000 de locuri de muncă publicate anual şi mai mult de 1 milion de solicitări de informaţii privind mobilitatea, tratate în ultimii patru ani, EURAXESS reprezintă o resursă esenţială, într-un moment în care rata şomajului este cea mai mare provocare economică, a spus comisarul european.

Cercetători în mişcare este o iniţiativă a Comisiei Europene şi a ţărilor participante în cadrul programelor de cercetare din întreaga Europă.

Totul se desfăşoară prin intermediul portalului EURAXESS, ce se bucură de sprijinul celor peste 200 de centre naţionale de servicii.

Aceste centre ajută cercetătorii şi familiile acestora în planificarea şi organizarea mutării într-o ţară străină. Toate serviciile reţelei EURAXESS sunt gratuite.