Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Noiembrie 2019
Vizualizari: 364
Comentează add

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson şi liderul laburist, Jeremy Corbyn, se vor confrunta marţi seară, în prima dezbatere televizată din actuala campanie electorală.

Campania electorală continuă în Marea Britanie

florin-lepadatu

 

În Marea Britanie, premierul Boris Johnson şi liderul laburist, Jeremy Corbyn, se vor confrunta marţi seară, în prima dezbatere televizată din actuala campanie electorală.

Întâlnirea va fi găzduită de postul ITV, care a fost ţinta unei plângeri în instanţă, iniţiate de două partide care au semnalat că poziţia pro-europeană nu ar fi reprezentată la această dezbatere electorală.

Explică corespondentul RRA, Dan Vasiliu: "Liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni s-au adresat tribunalului pentru a se plânge că liderele lor, Jo Swinson, respectiv Nicola Sturgeon, nu au fost invitate de ITV să ia parte la dezbaterea din această seară.

Cele două formaţiuni au invocat faptul că opoziţia pro-europeană nu va fi reprezentată în timpul emisiunii, naţionaliştii scoţieni dorindu-şi de asemenea să aducă în discuţie şi posibilitatea organizării unui nou referendum pe tema independenţei.

Judecătorii au decis însă că ITV, fiind un post privat, poate lua deciziile editoriale pe care le crede de cuviinţă.

Magistraţii au adăugat că singurul lucru pe care îl pot face cele două partide este ca, după încheierea dezbaterii, să se adreseze Ofcom - Autoritatea de reglementare din domeniul audiovizualului.

O situaţie similară ar putea apărea şi la începutul lunii viitoare.

BBC organizează pe 6 decembrie o confruntare între Boris Johnson şi Jeremy Corbyn.

Partidul Liberal Democrat a sesizat deja compania, cerând ca Jo Swinson să ia parte la această dezbatere şi nu este exclusă depunerea unei noi plângeri la tribunal, în acest caz fiind vorba de o instituţie publică de media."


Etichete Londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live