Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

3 Martie 2021
Vizualizari: 111
Comentează add

Tulcea înregistrează una dintre cele mai mici incidențe ale cazurilor de COVID-19, 0,7 cazuri la mia de locuitori,

Campania de vaccinare în judeţul Tulcea

razvan-stancu

   Foto: Arhivă/ Maria Măndiță

Reporterii Actualităţii - Realizator: Mihaela Ştefan - Tulcea înregistrează una dintre cele mai mici incidențe ale cazurilor de COVID-19, mai exact 0,7 cazuri la mia de locuitori, iar situația ar putea fi explicată inclusiv prin densitatea mică a populației din județ. Dar cum merge campania de vaccinare și care este situația epidemiologică din Tulcea, aflăm acum de la Luiza Rosetti. Bună ziua, Luiza!
 
 
Reporter: Bună ziua!
 
Realizator: Spune-mi câte persoane au fost vaccinate până acum în județul Tulcea?
 
Reporter: 7.340 - potrivit ultimelor date furnizate de Prefectura județului. Peste 50% dintre ele, adică aproape 3.800 de persoane au făcut şi rapelul, iar până acum nu au fost făcute publice efecte adverse severe. De notat este faptul că din persoanele imunizate în județ în ultima săptămână, circa 400 sunt angajați ai unităților școlare, iar în momentul de față, în Tulcea funcționează patru centre de vaccinare anti-COVID-19, unul în municipiul reședință de județ, unul în orașul Babadag, iar acestea nu se mai pot face programări pentru vaccinare. Şi mai avem încă două centre la Isaccea și în Măcin, iar în fiecare din aceste două orașe avem peste 1.000 de locuri disponibile, potrivit platformei naționale de programare pentru vaccinare.
 
Realizator: Luiza, astăzi, conformă celor de la Grupul de Comunicare Strategică, avem cinci județe care au intrat în scenariul roşu, este vorba despre Brașov, Ilfov, Timișoara, Cluj și Maramureș, dar pe de altă parte, Tulcea se află în topul județelor cu rata cea mai mică de infectare și spuneam la început că această situație provine și de la densitatea foarte mică a populației. Totuşi, te-aş întreba: toată lumea respectă regulile în Tulcea?
 
Reporter: Ce mi-ar plăcea să se întâmple asta, dar din păcate nu se întâmplă. Am văzut  zilele trecute pe malul lacului Ciuperca, persoane plimbându-se fără mască de protecție, iar polițiștii locali care au trecut pe lângă ele nu le-au atras atenția în niciun fel, probabil pentru că erau și foarte multe persoane care nu purtau masca. Şi în magazine, regula respectării distanței este încălcată frecvent, dar măcar se poartă mască. În aceste condiții, Inspectoratul  de Poliție Județean aplică amenzi. În ultimele 24 de ore, peste 150 de polițiști au verificat aproape 90 de obiective, societăți comerciale, terase, parcuri și 35 de mijloacele de transport în comun. Au legitimat circa 300 de persoane și au aplicat 40 de sancțiuni în valoare de aproximativ 12.000 de lei.
 
Realizator: Iar pe final aș vrea să vorbim puțin și despre situația epidemiologică din județ. Câte cazuri de COVID-19 sunt acum în Tulcea?
 
Reporter: Aproape 6.500 de cazuri, mai precis 6.481. În ultimele 24 de ore de monitorizare au fost confirmate 23 de cazuri. 210 persoane au murit de la începutul pandemiei din cauza bolilor asociate COVID-19, iar peste 90% din cazurile confirmate s-au vindecat. De asemenea, în aproape jumătate din orașele și comunele din județ, nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19 în ultimele două săptămâni.
 
Realizator: Aşadar, este foarte important de reținut că în Orașul Babadag, acolo unde există un centru de vaccinare, nu se mai pot face programări. Dar aveți la dispoziție alte două centre, la Isaccea și în Măcin - 1.064 și respectiv 1.135 de locuri disponibile acolo. Luiza Roseti, mulțumesc pentru informații!

Etichete Tulceacampanie de vaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live