Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

14 Ianuarie 2021
Vizualizari: 161
Comentează add

Echipele mobile ale Direcţiei de Sănătate Publică vor mergem mâine în centrele pentru vârstnici pentru a imuniza persoanele care și-au exprimat intenția de a se vaccina.

Campania de vaccinare continuă şi în judeţul Constanţa

sorin-cealera-constanta

  Foto: gov.ro.

Mâine începe în România cea de-a doua etapă a vaccinării anti COVID-19, zi în care se va imuniza, public, şi preşedintele Klaus Iohannis, urmând ca şi premierul Florin Cîţu să facă acest lucru, dar sâmbătă, 16 ianuarie.
 
În această etapă, se pot înscrie pentru vaccinare persoanele de peste 65 de ani, cele cu afecţiuni cronice, indiferent de vârstă, dar şi angajaţii din instituţii publice esenţiale.
 
Corespondentul nostru la Constanţa, Sorin Cealera, ne spune cum au pregătit campania de imunizare autorităţile din acest judeţ.
 
Reporter: Echipele mobile ale Direcţiei de Sănătate Publică vor mergem mâine în centrele pentru vârstnici pentru a imuniza  persoanele care și-au exprimat intenția de a se vaccina. Până acum, în faza 1, dedicată personalului medical, în județul Constanța s-au imunizat aproape 5.000 de persoane.
 
De luni, în cele 18 centre de la nivelul județului, amenajate sau în curs de amenajare, va începe imunizarea persoanelor de peste 65 de ani și cu boli cronice, dar și a celor care lucrează în domenii esențiale.
 
Potrivit Prefecturii, echipele STS s-au deplasat deja în teren la centrale respective pentru instalarea tabletelor și a cititoarelor de cărți de identitate. În municipiul Constanța, unde vor exista două mari centre, la Pavilionul expozițional și Spitalul Militar Mobil de pe Stadionul Portul, Comitetul local pentru situații de urgență a hotărât astăzi ca transportul persoanelor nedeplasabile către și de la centrul de vaccinare să fie asigurat prin serviciul Ability Taxi.
 
În prezent, acesta oferă transport gratuit cu o mașină special adaptată persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța.
 
Programarea transportului pentru vaccinare se va face telefonic la dispeceratul Ability Taxi de luni până joi, între orele 8:00 și 16:30 și vineri între orele 8:00 și 14:00.
 
(PH)
 

Etichete vaccinarevaccincampania de vaccinareConstanta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live