Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Adriana Turea

9 Octombrie 2017
Vizualizari: 8898
Comentează add

Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză unei firme care a contestat licitaţia de achiziţie a dozelor necesare.

Campania de vaccinare antipneumococică Campania de vaccinare antipneumococică - Conține audio

adriana-turea

   

Campania de vaccinare antipneumococică ar putea intra în impas, după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză unei firme care a contestat licitaţia de achiziţie a dozelor necesare.

În aceste condiții Ministerul Sănătăţii ar putea fi obligat să reia procedura de achiziţie pentru vaccinul pneumococic. In plus reprezentanţii Asociaţiei Mame pentru Mame cer ministrului Sănătăţii demiterea funcţionarului care avea în sarcina acest proces. Ei susţin că acesta nu s-a prezentat la termenele stabilite de instanţă şi nici nu a trimis la timp documentaţia necesară.

Medicii precizează că există două tipuri de vaccin antipneumococic care sunt produse de două firme farmaceutice și care diferă prin puterea lor de acțiune.

În România, peste 600 de copii sub 5 ani mor de pneumonie, meningită şi bacteriemie pneumococică. Mai mult, la ora actuală, România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia constituie principala cauză de deces la copiii sub 5 ani.

De asemenea, statisticile arată că peste 24 la sută dintre decesele la copiii cu vârstă până într-un an sunt cauzate de afecţiuni ale tractului respirator inferior, iar 29 la sută dintre decesele la copiii cu vârste sub 5 ani sunt cauzate de pneumonie.

AUDIO:


Etichete Reportajele RRACampania de vaccinare antipneumococicăCurtea de Apel Bucureştilicitatie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live