Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 18 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2018
Vizualizari: 377
Comentează add

Numărul infecţiilor respiratorii a crescut în cursul săptămânii trecute cu peste nouă procente faţă de intervalul similar din 2017.

Campania de vaccinare antigripală "este în plină desfăşurare"

radiojurnal

Fiole vaccin. Foto: Agerpres.

Numărul infecţiilor respiratorii a crescut în cursul săptămânii trecute cu peste nouă procente faţă de intervalul similar din 2017 şi a fost cu 1,4% mai mare decât în săptămâna anterioară, conform datelor publicate azi de autorităţile sanitare.

Specialiştii au confirmat şi un nou caz de gripă, al cincilea din actualul sezon rece.

Evoluţia acestor afecţiuni este cea prognozată de Institutul de Sănătate Publică.

Numărul de îmbolnăviri este în creştere şi în Giurgiu, transmite corespondenta noastră Marcela Petcu.

Ea a aflat că medicii de la Urgenţe se aşteptă la un sezon destul de dificil, după cum i-a explicat doctorul Bogdan Vâlsan: 

Bogdan Vâlsan: Prognoza este nefastă, întrucât anul acesta se pare că virusurile A şi B, virusurile gripale, vor circula împreună. De altfel, recomandarea OMS este să se vaccineze pacienţii cu risc, respectiv bătrânii, pacienţii cu boli cronice, pacienţii instituţionalizaţi. Recomandarea este foarte clară să se vaccineze, iar vaccinul de anul acesta cuprinde atât tulpini pentru virusul A, cât şi pentru virusul B. 

Realizator: Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, aproape 717 mii de persoane din grupele de risc au fost imunizate până acum cu doze de vaccin furnizate de Ministerul Sănătăţii.


Etichete Campania de vaccinare antigripalăinfectii respiratoriiinstitutul de sanatate publicaomsimunizareministerul sanatatiigiurgiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live