Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

15 Februarie 2021
Vizualizari: 192
Comentează add

În județul Neamț au fost primite aproape 17.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în 11 tranşe.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 în judeţul Neamţ

geanina-buftea

 Foto: facebook/Ro Vaccinare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 februarie, ora 13:34) - "Reporterii actualităţii" - Realizator: Ionuţ Dragu - Reporter: Geanina Buftea
 
Realizator: Potrivit autorităților, în acest moment în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 686.634 de persoane, din care 427.341 şi cu a doua doză, atât Pfizer cât și Moderna. Cât despre situația reacțiilor adverse de tip local, durere în zona injectării, s-au înregistrat 565 de reacții, iar de tipul general, precum febră, cefalee, mialgie, artralgie, astenie, alergii de tip urticarie 2.356 de reacții. Cum decurge acest proces de vaccinare anti-COVID-19 şi în judeţul Neamţ, auzim în direct de la corespondentul RRA Geanina Buftea. Bun găsit!
 
Reporter: Bună ziua! În județul Neamț au fost primite aproape 17.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, în 11 tranşe. Este vorba de 14.900 de doze Pfizer și aproape 1.100 de Moderna. Pentru imunizarea cu AstraZeneca sunt disponibile 960 de doze. În ultima săptămână au fost administrate aproape 3.800 de doze de vaccin. 680 de persoane au fost vaccinate cu prima doză și peste 3.000 cu doza de rapel. Programarea pentru AstraZeneca se realizează într-o sesiune de 20 de zile în perioada 15 februarie - 6 martie. Ulterior, în fiecare zi vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca până pe data de 11 aprilie. În sesiunea curentă s-au programat aproape 1.100 de persoane pentru vaccinarea cu AstraZeneca, din care 580 doar la Centrul de vaccinare din Piatra Neamț. Au fost înregistrate și reacții adverse ușoare, care nu au necesitat internare.
 
Realizator: Iar, din punct de vedere epidemiologic, cum arată situația din această săptămână în județul Neamț?
 
Reporter: În ultimele șapte zile, au fost raportate peste 300 de cazuri noi, fiind depistat un focar în cadrul unui centru rezidențial din comuna Agapia. Sunt infectați șapte beneficiari și un salariat. Şi într-un alt centru rezidențial din orașul Bicaz sunt infectate șapte persoane.
 
Realizator: Şi știm că a reînceput și școala și au fost semnalate și primele cazuri atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice. În Iași și în Neamț cum a fost până acum această situație?
 
Reporter: Într-adevăr, în ultima săptămână au fost confirmate pozitiv opt cadre didactice și șase elevi cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, care nu au participat la cursuri față în față, infectarea fiind în mediul extrașcolar. În schimb au fost confirmaţi pozitiv și doi elevi care au participat la cursuri.
 
(PH)
 

Etichete Neamtcampanie de vaccinarecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live