Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Decembrie 2020
Vizualizari: 161
Comentează add

Campania de vaccinare anti-COVID urmează să înceapă anul viitor în România.

Campania de vaccinare anti-COVID

florin-lepadatu

Foto: Administratia prezidentiala

Aproximativ 1.500 de medici și 4.500 de asistenți medicali urmează să fie implicați în campania de vaccinare anti-COVID care urmează să înceapă anul viitor în România.

Vaccinarea va fi voluntară.

Doctorul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a dat asigurări vineri că vor fi folosite doar vaccinuri sigure și eficiente, autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Reporter: Oana Bâlă - "Vaccinarea anti-COVID-19 se va face în baza unei programări pe o platformă unică și se va desfășura în trei etape, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Prima etapă este destinată tuturor lucrătorilor din sistemul medical, cea de-a doua persoanelor care riscă să dezvolte forme severe ale bolii și celor din infrastructura critică a statului, în timp ce ultima etapă se adresează restului populației.

La prezentarea strategiei, medicul Valeriu Gheorghiță a subliniat că România își propune să vaccineze 60-70% din populație în primele șase luni ale campaniei, însă a menționat că vaccinarea nu va fi obligatorie.

Valeriu Gheorghiţă: "Vaccinarea este voluntară și nu este obligatorie.

Vaccinarea este un drept al fiecărei persoane și nu este o obligație.

În România se vor folosi doar vaccinuri care vor fi autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului.

Din acest punct de vedere, fiecare vaccin care va beneficia de această autorizare va îndeplini cu rigurozitate toate standardele de siguranță, de calitate și de eficacitate, așa cum ele au fost stabilite în protocoalele de studii clinice anterior derulării acestora. "

Aproximativ 1.500 de medici și 4.500 de asistenți medicali vor fi în implicaţi în procesul de vaccinare, a mai spus coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, și a adăugat că Centrul de Stocare Central pentru vaccinul anti-COVID va fi Institutul Cantacuzino, care îl va distribui centrelor regionale din toată țara."


Etichete vaccinarecampanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live