Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 149
Comentează add

Campania de recoltare a plasmei dă rezultate în Hunedoara

ilie-pintea

 Foto: Arhivă/Facebook.com.

Campania de recoltare a plasmei de la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 dă rezultate foarte bune în judeţul Hunedoara. La centrul din acest judeţ vin persoane, care vor să îi ajute pe cei care luptă acum cu boala.

Corespondentul nostru, Ilie Pintea, a aflat mai multe pe această temă.

Reporter: Ilie Pintea - Rezultatele înregistrate până acum în tratarea celor care au fost diagnosticați cu COVID-19 sunt spectaculoase după administrarea plasmei recoltate de la pacienți vindecați, iar medicii fac eforturi să îi aducă pe cei care au trecut prin această boală în cabinetele de recoltare. Din fericire, cei care au învins virusul sunt foarte receptivi la această campanie, iar pentru că singurul aparat de plasmafereză se găsește la Centrul de Transfuzii din Hunedoara există pacienți din Valea Jiului care fac un drum de 100 de kilometri ca să doneze.
 
Doctor Victoria Hălmagi, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Hunedoara: Am doi de la Petrila care vin la Hunedoara și donează plasmafereză. Mai am doi soţi care și-u făcut și anticorpi și s-au programat acuma la Hunedoara, pentru că vor să ajute cât mai mulți bolnavi, sunt din Petroșani, și mai vine din Petroșani şefa secției de ATI tot la plasmafereză.
 
Reporter: Judeţul  Hunedoara este printre primele în țară la recoltarea de plasmă cu mult peste media națională, iar Centrul de Transfuzii din Hunedoara deține un aparat de plasmafereză care simplifică procedeul obținerii plasmei de la pacienții vindecați.
 
(PH)
 

Etichete donareplasmaHunedoara(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live