Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 299
Comentează add

Săptămâna trecută au fost confirmate 102 cazuri de rujeolă în 12 judeţe şi în Bucureşti. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii nevaccinaţi.

Campania de informare şi vaccinare anti-rujeolă va fi reluată

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Ministerul Sănătăţii va relua, săptămâna viitoare, campania de informare şi vaccinare anti-rujeolă, ca urmare a creşterii, în ultima perioadă, a numărului de îmbolnăviri. Anunţul a fost făcut de ministrul Sorina Pintea la Bistriţa.

"Avem în creștere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut, anul trecut, acea campanie. Se pare că în timp ce noi făceam campania, a fost perfect, dacă se duce ministrul, Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF, facem toate județele. Cum am terminat campania, cum au început să crească iar numărul de cazuri. Nu e simplu. De la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin. Dar pornim din nou o campanie săptămâna viitoare", a anun'at ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Săptămâna trecută au fost confirmate 102 cazuri de rujeolă în 12 judeţe şi în Bucureşti, potrivit ultimelor date publicate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii nevaccinaţi.

Etichete Sorina Pintearujeolăvaccinsănătatecampanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live