Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laura Stoican, Olt

10 Mai 2012
Vizualizari: 827
Comentează add

Aproximativ 3.000 de voluntari din judeţul Olt şi-au anunţat intenţia de a participa în data de 12 mai la proiectul ''Let’s do it, Romania!''.

Campania de curăţenie "Let's Do It, Romania"

laura-stoican-olt

Aproximativ 3.000 de voluntari din judeţul Olt şi-au anunţat intenţia de a participa în data de 12 mai la proiectul ''Let’s do it, Romania!''.

Ca şi până acum, mai multe instituţii, societăţi comerciale, unităţi bancare, dar şi ONG-uri vor participa la acţiunea de strangere a deşeurilor din localităţi, dar şi din afara lor.

Organizatorii acţiunii spun că, instituţiile care şi-au anunţat participarea sunt primăriile din Slatina, Balş, Caracal, Corabia, dar şi societăţi comerciale din Slatina, precum şi unităţi bancare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi ONG-urile.

Coordonatorul judeţean al proiectului, Liviu Oprea, a spus că, zonele unde s-au identificat mormane de gunoaie sunt cartate, spre exemplu, în Slatina zonele cele mai cunoscute sunt în pădurea Strehareţi, la Staţia de Epurare, ori la ieşire din oraş, spre ALRO sau la Târgul Săptămânal.

Potrivit acestuia, ca şi în ceilalţi ani, se pune accent pe ecologizare, pe responsabilizarea populaţiei cu privire la protejarea mediului înconjurător.

Dacă în oraşele din judeţ gradul de implicare este destul de mare, în commune primăriile nu se arată interesate de curăţenia generala, deşi s-a făcut apel la mobilizare şi prin Garda de Mediu.

În cadrul campaniei de anul trecut, în judeţul Olt au participat 2.700 de voluntari, care au strâns 7.900 de saci cu deşeuri.


Etichete Ştiri Sud-Vestdeşeuriacţiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live