Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

8 Aprilie 2018
Vizualizari: 989
Comentează add

Asociaţia 'Optar' a pornit o campanie numită "10.000 de paşi pentru oraşul tău", prin care vrea să mobilizeze oamenii să ajute la cartografierea obstacolelor întâmpinate de pietoni

Campania "10.000 de paşi pentru oraşul tău"

-

Se caută voluntari pentru o hartă despre cum se circulă pe trotuarele din Capitală.

Asociaţia 'Optar' a pornit o campanie numită "10.000 de paşi pentru oraşul tău", prin care vrea să mobilizeze oamenii să ajute la cartografierea obstacolelor întâmpinate de pietoni în oraş.

Acestea vor fi identificate  de voluntarii care vor folosi o aplicaţie dezvoltată de cei de la asociaţie. De unde a pornit ideea aflăm de la Marian Ivan, preşedintele Optar.


Marian Ivan: Am hotărât importanţa acestui proiect în momentul în care am aflat că 43% dintre călătoriile din Bucureşti sunt mai scurte de 3 km. Or, la distanţe atât de scurte, este puţin ciudat să se întâmple asemenea congestii în trafic. Asta înseamnă că mulţi dintre cei care fac aceste călătorii scurte, folosesc maşina, ceea ce este în neregulă.


Realizator: Asociaţia îşi propune să strângă 630 de voluntari. Aceştia ar urma să meargă pe trasee la sfârşitul lunii viitoare.


Marian Ivan: În momentul în care echipele de voluntari şi coordonatori sunt deja stabilite pentru trasee, practic se va stabili o perioadă de 3 de 5 zile în care fiecare voluntar, în funcţie de timpul liber, va merge pe suprafaţa alocată şi va înregistra datele cu ajutorul unei aplicaţii. Este un formular destul de simplu în care oamenii identifică tipul de obstacol, este întrebat: 'este o groapă?', 'este un obstacol fizic?', 'este o maşină parcată?' El trebuie să apese pe butonul respectiv şi în momentul respectiv aplicaţia îi va cere să facă o fotografie.


Realizator: Toate datele de pe trasee vor fi stânse în harta finală.

Preşedintele Asociaţiei 'Optar'spune că va pune aplicaţia gratuit la dispoziţia organizaţiilor din alte oraşe care vor să facă hărţi similare şi că deja a primit o solicitare din Iaşi.


Etichete voluntarihartaoptarmarian ivanbucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live