Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2019
Vizualizari: 691
Comentează add

Până la miezul nopţii toate materialele electorale afişate ptr cei 14 candidaţi trebuiau să fie instalate exclusiv în locurile special stabilite de către autorităţile locale.

Campania electorală ptr prezidenţialele din 10.11 începe azi, la ora 7.oo

radiojurnal

  Foto arhivă

Oficial, campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie începe în această dimineaţă.

Echipele de campanie ale celor 14 candidaţi au trebuit ca până la miezul nopţii să strângă toate materialele electorale afişate pentru a le instala exclusiv în locurile special stabilite de către autorităţile locale.

Românii din străinătate au început deja să voteze prin corespondenţă, 41 de mii de conaţionali au optat pentru acest sistem.

Ca noutate, în diaspora va funcţiona varianta listelor generate direct pe tabletă, iar numărul alegătorilor ar putea ajunge astfel până la 10.000 într-o singură secţie, a precizat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, ieri, către Autoritatea Electorală Permanentă, o listă suplimentară cu 270 de secţii de votare în străinătate, în completarea celor 444 de secţii aprobate.

Termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către AEP a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Externe.


Etichete campania electoralăalegeri prezidenţiale10 noiembrieora 7.00

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live