Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 700
Comentează add

Candidaturile pentru circumscripțiile electorale din țară vor rămâne de astăzi definitive, iar peste două zile se va trage la sorți ordinea de pe buletinele de vot.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe vineri

catalin-purcaru

  

Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe vineri și se va încheia pe 5 decembrie, la ora 7:00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare.
 
Candidaturile pentru circumscripțiile electorale din țară vor rămâne de astăzi definitive, iar peste două zile se va trage la sorți ordinea de pe buletinele de vot. Cu mai multe detalii, Cătălin Purcaru:
 
Realizator: Ordinea candidaților pe buletinele de vot pentru circumscripția electorală 43 Diaspora, a fost deja stabilită prin tragere la sorți. Pe prima poziție se află PRO România, urmată de PMP și PSD. Pe locul 4 se află Alianța USR PLUS, urmată de UDMR și PNL. Pe pozițiile 7 și 8 se află Partidul Alianța pentru Unirea Românilor, respectiv Partidul Ecologist Român. Locurile 9-24 sunt destinate organizațiilor cetățenilor, aparținând minorităților naționale, iar pe ultimele poziții se află doi candidați independenți.
 
Pentru alegerile din 6 decembrie s-au înscris pe portalul votstrainatate.ro, aproape 40.000 de români din afara granițelor țării, pentru a vota prin corespondență.
 
Cele mai multe cereri sunt de la alegătorii din Marea Britanie, Germania, Italia, Franța și Spania. Totodată, aproape 4.000 de cetățeni români din diaspora au ales opțiunea alegător în străinătate, la o secție de votare.
 
Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor avea la dispoziție două zile, 5 și 6 decembrie, pentru a-și exprima opțiunea la alegerile generale, cu posibilitatea prelungirii votării până la ora locală 23:59 de minute, dacă mai sunt alegători în secția de votare sau la rând, în afara localului de vot.
 
(RS)

Etichete alegeri parlamentarecampania electorala(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live