Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

4 Ianuarie 2021
Vizualizari: 278
Comentează add

Vor fi activate peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și pe cel din centrele medico-sociale.

Campania de vaccinare anti COVID se extinde în toată țara

mihaela-enache

Sursa foto: prefectul Jud. Cluj, Mircea Abrudean.

Campania de vaccinare anti COVID se extinde de astăzi în toată țara. Astfel vor fi activate peste 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și pe cel din centrele medico-sociale.

Peste 36.000 de doze de vaccin au fost trimise în teritoriu, iar autoritățile își propun ca ritmul vaccinării să se intensifice. 

Peste 20.000 de persoane vaccinate zilnic, aceasta este estimarea coordonatorului Campaniei Naționale de imunizare pentru următoarea perioadă.

Dacă în așa-numita fază zero a campaniei, care a debutat pe 27 decembrie, cu primul lot simbolic de 10.000 de doze de vaccin, au fost vizate cadrele medicale din prima linie a eforturilor de combatere a pandemiei, în principal din clinicile de boli infecțioase, în ultimele zile ale anului s-a trecut efectiv la faza întâi, în care sunt vaccinați angajații din întreg sistemul sanitar și personalul din centrele medico-sociale.

Coordonatorul Valeriu Gheorghiță preciza într-un interviu televizat că ar fi posibil ca de la mijlocul acestei luni să se treacă la faza a doua de imunizare, în cadrul căreia vor avea prioritate cei internați în centre de îngrijire, aproape 40.000 de persoane.


Etichete (ii)campanievaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live