Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Decembrie 2019
Vizualizari: 463
Comentează add

Preşedintele D. Trump se confruntă cu două acuzaţii: că a exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru al ajuta la discreditarea unui rival politic şi că a obstrucţionat Congresul SUA

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat punerea sub acuzare a lui Trump

sergiu-stet

 Preşedintele SUA, Donald Trump.         Foto: Arhivă.

Up-date ora 3.50: La Washington, Camera Reprezentanţilor a adoptat, cu puţin timp în urmă, cele două amendamente privind punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump pentru că ar fi exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru a deschide o investigaţie asupra rivalului său politic, democratul Joe Biden, şi că ar fi obstrucţionat activitatea Congresului Statelor Unite.
 
Înainte de vot, preşedintele Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziţiei democrate, care este majoritară în Cameră, pe care o acuză că ar duce, citez: "un război deschis împotriva democraţiei".
 
Decizia definitivă va fi luată, însă, în Senatul controlat de republicani, unde se aşteaptă ca întreg procesul să fie blocat, iar şeful statului să scape de destituire. Trump este cel de-al treilea preşedinte american din istorie pus sub acuzare, după Andrew Jackson în 1868 şi Bill Clinton în 1998. Niciunul nu a fost demis până acum prin votul Parlamentului.
 
Ştire iniţială: Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite dezbate două amendamente privind procedurile de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump.
 
Preşedintele Trump se confruntă cu două acuzaţii: că a exercitat presiuni asupra Ucrainei pentru a deschide o investigaţie asupra rivalului său politic, democratul Joe Biden, şi că a obstrucţionat Congresul SUA. 
 
Democratul Joseph Kennedy III, nepot al fostului preşedinte american John Kennedy, a explicat de ce va vota pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Trump: "Astăzi voi vota pentru punerea sub acuzare a preşedintelui SUA şi vreau să ştiţi cu toţii de ce: a încălcat legile noastre, ne-a ameninţat securitatea, a abuzat de cea mai înaltă şi sacră funcţie din ţara noastră. Vreau să ştiţi că acest lucru nu mă face să mă simt bine, dar nu pot să nu mă gândesc la preţul pe care îl plăteşte ţara noastră, mă gândesc nu numai la infracţiuni, dar şi la pagubele colaterale generate de un preşedinte care foloseşte puterea ca pe o armă împotriva propriului său popor". 
 
Republicanul Jim Baird a contestat că ar exista motive pentru declanşarea procedurii de punere sub acuzare a preşedintelui Trump. "Astăzi este o zi tristă pentru America. În loc să ne ocupăm de soluţionarea problemelor la zi, Camera Reprezentanţilor a decis să îl discrediteze pe preşedintele Donald Trump şi rezultatele alegerilor din 2016. Faptele de aici sunt clare: preşedintele nu a comis nicio infracţiune, nu a încălcat nicio lege. A fost, încă de la început, un proces ascuns şi rău direcţionat", a declarat Jim Baird. 
 
Democraţii au suficiente voturi în Camera Reprezentanţilor pentru a adopta cele două articole privind procedurile de punere sub acuzare a preşedintelui, dar republicanii controlează Senatul SUA.

Etichete Jim BairdJohn KennedySUADonald TrumpimpeachmentacuzareSenatdemitere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live