Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

19 August 2020
Vizualizari: 222
Comentează add

Camera Deputaților: Dezbateri și vot privind OUG de creștere a alocațiilor

petruta-dinu

  Foto: cdep.ro

La Camera Deputaților sunt programate, astăzi, dezbateri și votul asupra Ordonanței de Urgență care vizează creșterea în etape a alocațiilor pentru copii. Dacă va fi respinsă, ar rămâne în vigoare legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile, aceasta în condițiile în care Executivul a explicat de mai multe ori că nu are fonduri disponibile. Reporterul Radio România Actualități, Petruța Dinu, este acum cu informații în direct. Bună ziua, Petruţa. Te ascultăm

Reporter: Petruţa Dinu - Bun găsit. Membrii Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților, care au întocmit raportul, ce va fi prezentat astăzi în plen, consideră că dublarea alocațiilor pentru copii trebuie să aibă loc din această lună, și nu pe parcursul a trei ani, cum propune Guvernul.
 
Același lucru spuneau și senatorii, care în urmă cu o săptămână, au respins cu majoritate de voturi ordonanța de urgență care prevede o majorare în etape, prima de 20% de la 1 septembrie pentru luna august.
 
Dacă și votul din Camera Deputaților va fi similar, rămâne în vigoare legea prin care Guvernul ar trebui să dubleze alocațiile și nu să le mărească etapizat.
 
Conform legii adoptate de Parlament anul trecut, indemnizația trebuia dublată încă de la 1 martie anul acesta de la 150 de lei la 300 de lei, respectiv de la 300 la 600 de lei pentru copiii cu dizabilități, însă Guvernul Orban a amânat mai întâi termenul de aplicare din lipsă de bani.
 
(PH)

Etichete Camera DeputațilorOUGcreșterea în etape a alocațiilor pentru copii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live