Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Martie 2017
Vizualizari: 379
Comentează add

Camera Deputaţilor solicită să se verifice modul în care Guvernul Cioloş a utilizat derogări de la Legea responsabilităţii fiscale.

Camera Deputaților cere verificarea unor decizii ale guvernului Cioloș

radiojurnal

Camera Deputaților. Foto. Arhivă.

Camera Deputaţilor solicită Curţii de Conturi să verifice modul în care Guvernul Dacian Cioloş a utilizat anumite derogări de la Legea responsabilităţii fiscale. Suplimentarea obiectivelor anchetei cu privire la rectificările bugetare de anul trecut a fost cerută de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Acesta susţine că din verificările de până acum nu rezultă dacă s-au respectat prevederile legale şi nici în ce mod Executivul era abilitat să recurgă la derogarea de la indicatorii macroeconomici. Decizia va fi luată mâine de plen.

Redactorul nostru, Angela Matei, reaminteşte că săptămâna trecută au fost prezentate concluziile anchetei parlamentare care a vizat rectificările operate de Cabinetul Dacian Cioloş, anul trecut.

Potrivit documentului, la data aprobării celor două rectificări pozitive din iunie şi noiembrie, încasările erau sub nivelul prognozat, astfel că măsura nu se justifica. Opoziţia a subliniat, în schimb, că astfel de rectificări bugetare au fost o practică a ultimilor 15 ani.


Etichete Camera DeputaţilorGuvernul CioloşLegea responsabilităţii fiscale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live