Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Februarie 2017
Vizualizari: 677
Comentează add

Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa 13 de modificare a Codurilor Penale şi a votat-o pe cea care abrogă acest act normativ.

Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa 13 de modificare a Codurilor Penale

radiojurnal

   Foto: Arhivă

Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa 13 de modificare a Codurilor Penale şi a votat-o pe cea care abrogă acest act normativ. Astfel, atât Codul Penal, cât şi cel de Procedură Penală revin la vechile prevederi.

Voturile s-au desfăşurat unul după altul şi niciun deputat nu a votat împotrivă. 

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, declara, în timpul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, că o dată cu votul de astăzi s-a încheiat epopeea celor două ordonanţe şi s-a corectat o greşeală. 

Raluca Turcan: "Din fericire, acţiunea abuzivă şi netransparentă care a revoltat o Românie întreagă pare a fi fost ştearsă.

"Există însă un rău iremediabil pe care îl ştim cu toţii şi acela se cheamă decredibilizarea României, lipsa de încredere în acest guvern, lipsa de predictibilitate în acţiunile acestui guvern". 

Ministrul interimar al justiţiei, Ana Birchall, afirma, imediat după rezultatul votului, că cele două ordonanţe au reprezentat un subiect sensibil şi ar fi fost necesare mai multe explicaţii pe această temă. 

Ana Birchall: "Eu cred că prin votul Camerei Deputaţilor astăzi se poate pune punct definitiv acestei discuţii publice legate de cele două ordonanţe.

"Eu sper că toate dezbaterile din spaţiul public pe această temă vor fi luate în considerare din aceste dezbateri lucrurile constructive, dar mi-aş dori foarte mult ca justiţia să nu devină un câmp de bătălie pentru mize politice". 

După cum transmite redactorul Alina Bordeiaşu, votul dat astăzi în Camera Deputaţilor are valoare decizională.

Cele două legi - cea de aprobare a Ordonanţei 14 şi cea de respingere a Ordonanţei 13 - vor fi trimise preşedintelui României pentru promulgare.


Etichete Camera DeputaţilorOUG 13OUG 14codurile penale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live