Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

3 Iulie 2019
Vizualizari: 286
Comentează add

Deputaţii au adoptat, astăzi, decizional, proiectul de lege privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, în forma propusă de comisia juridică.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind votul în străinătate

alina-bordeiasu

Foto: Arhivă/ Agerpres

 Deputaţii au adoptat, astăzi, decizional, proiectul de lege privind votul în străinătate la alegerile prezidenţiale, în forma propusă de comisia juridică.

Au fost realizate modificări importante pentru a îmbunătăţi accesul la vot în diaspora.

Proiectul de lege permite cetăţenilor români din afara ţării să voteze, fie prin corespondenţă, fie anticipat, pe durata a trei zile.

Ce alte prevederi conţine documentul şi cum au decurs dezbaterile din Camera Deputaţilor, ne spune acum, în direct, redactorul nostru Alina Bordeiaşu:


Reporter: Bună ziua! Proiectul de lege privind votul în străinătate la prezidențiale a trecut de Camera Deputaților cu 228 de voturi pentru, unul contra și 19 abțineri.

La dezbaterile din plan, reprezentanții UDMR au încercat fără succes să treacă anumite modificări la proiect, ca de exemplu încheierea procesului de votare duminică, la ora 21:00.

UDMR a susținut că nu este potrivit ca votul în diaspora să continue duminică și după această oră, indiferent de motive, întrucât românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a vota.

PSD, PNL și USR au punctat importanța acestui proiect de lege, precizând că va îmbunătăți semnificativ accesul la vot în străinătate.

Proiectul de lege permite cetățenilor români din afara ţării să voteze la alegerile prezidențiale fie prin corespondență, fie anticipat, timp de trei zile.

Votul anticipat va începe vineri la ora 12:00 și se va încheia duminică la ora 21:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 24:00.

Tot până la ora 24:00, vor putea vota și românii din țară, care nu au apucat să își exercite acest drept.

O altă modificare propusă de Autoritatea Electorală Permanentă stabilește că exist-polurile pot fi prezentate doar după ora 24:00, în ultima zi de vot.


Etichete Camera Deputaţilorproiectul de legevotul în străinătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live