Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Octombrie 2020
Vizualizari: 486
Comentează add

Camera Deputaților a adoptat opinia Comisiei Europene cu privire la strategia privind egalitatea de gen în perioada 2020-2025.

Camera Deputaților a adoptat opinia CE privind egalitatea de gen

radiojurnal

    Foto: cdep.ro

Camera Deputaților a adoptat opinia Comisiei Europene cu privire la strategia privind egalitatea de gen în perioada 2020-2025.
 
În hotărârea aprobată, deputații subliniază că practicile traumatizante, discriminarea pe criterii de sex și inegalitatea structurală dintre femei și bărbați trebuie combătute.
 
Deputatul USR Cristina Iurişniţi atrage atenția că indicele privind egalitatea de gen în România se situează la 54,5 din 100 de puncte, ceea ce ne plasează printre ultimele cinci state membre din Uniunea Europeană.
 
Cristina Iurişniţi: Așa cum își respectă o societate femeile, așa arată acea societate. Vă reamintesc câteva obiective cheie ale Comisiei Europene: încetarea violenței împotriva femeilor, combaterea stereotipurilor de gen, eliminarea disparităților de gen de pe piața forței de muncă, asigurarea unei participări egale a femeilor și bărbaților în diferite sectoare ale economiei, eliminarea diferenței de remunerare între femei și bărbați, a disparităților de gen în ceea ce privește pensiile, de exemplu, eliminarea discrepanțelor de gen în ceea ce privește asumarea responsabilităților familiale și atingerea echilibrului de gen în procesul decizional și în politică.
 
(RS)
 

Etichete Camera Deputațiloregalitate de genCEComisia EuropeanaUSR(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live