Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2021
Vizualizari: 353
Comentează add

Guvernul, iniţiator al documentului, susţine că măsurile sunt necesare pentru atragerea tinerilor în aceste serviciu.

Camera Deputaţilor a adoptat modificări la statutul rezerviştilor voluntari

radiojurnal

  Foto MApN

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de prim for legislativ sesizat, mai multe modificări la statutul rezerviştilor voluntari, prin care este majorat nivelul de remunerare şi sunt eliminate unele obligaţii sau constrângeri.
 
Guvernul, iniţiator al documentului, susţine că măsurile sunt necesare pentru atragerea tinerilor în aceste serviciu. Potrivit proiectului, sumele acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire vor ajunge la 30% din solda de funcţie, la care se adaugă şi banii cuvenţi pentru gradul deţinut.
 
De asemenea, au fost abrogate articolele care prevăd restituirea cheltuielilor efectuate pentru recrutare şi selecţie şi obligativitatea de a anunţa părăsirea localităţii de domiciliu.
 
Deputatul AUR Mircea Chelaru spune că legea reprezintă o necesitate a momentului, dar cere şi alte măsuri pentru întărirea structurilor de apărare.
 
Mircea Chelaru: Doresc să atenţionez instituţiile responsabile că e nevoie să creeze un sistem integrat al Sistemului Naţional de Apărare, care este depăşit din punct de vedere al necesităţii momentului. De aceea, sugerez introducerea unui sistem general valabil pentru provocările care vin de pregătire a întregii populaţii a acestei naţiuni pentru autoapărare armată.
 
(PH)

Etichete Camera Deputaţilorguvernrezervişti voluntari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live