Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

16 Mai 2017
Vizualizari: 983
Comentează add

Legea introduce un tarif de referinţă pentru poliţele RCA, despăgubirea proprietarilor indiferent de service şi pedepsirea cu închisoarea a utilizării piselor auto contrafăcute

Camera Deputaţilor a adoptat legea RCA

angela-matei

Foto: facebook.com/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor.

Proiectul de lege privind asigurările RCA a fost adoptat astăzi de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, şi va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Propunerea legislativă a fost susţinută de toate grupurile parlamentare, cu excepţia USR. În forma adoptată, legea introduce un tarif de referinţă pentru poliţele RCA, care va fi stabilit de ASF şi la care se vor raporta asiguratorii atunci când vor emite un preţ pentru viitorii asiguraţi.

Totodată, proprietarii vor putea fi despăgubiţi indiferent de service-ul în care îşi vor repara maşina, însă utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea reparaţiilor auto devine infracţiune şi se sancţionează cu închisoare.

Deputaţii au decis, de asemenea, să menţină obligaţia de a se încheia o poliţă RCA înainte de înmatricularea maşinii, transmite redactorul nostru Angela Matei.


Etichete legea RCAtarif de referinţădespăgubiţiutilizare de piese contrafăcute

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live