Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 Ianuarie 2020
Vizualizari: 384
Comentează add

Deputaţii PSD au propus eliminarea amendamentelor care prevăd abrogarea rentei viagere pentru sportivi și artiști, dar și a indemnizației de 50% pentru ziariștii pensionaţi.

Camera Deputaţilor a adoptat legea de abrogare a pensiilor speciale

catalin-purcaru

 Foto: Agerpres.

Proiectul a fost adoptat cu 247 de voturi și 21 de abțineri. Dezbaterile s-au aprins încă de la începutul ședinței de plen, în special pe elemente de procedură. UDMR a solicitat sistarea dezbaterilor pe motiv că în raportul comisiei nu figurează două amendamente ale formațiunii politice: cel privind eliminarea tuturor pensiilor de serviciu sau cel privind impozitarea.

Mai mult, reprezentantul ALDE a solicitat un punct de vedere privind punctul mediu de pensie pentru categoriile vizate și care este reglementarea în alte țări. Prin vot însă, deputații au respins propunerea pentru retrimiterea la comisie a proiectului.

Social-democrații au anunțat încă de la începutul ședinței că vor vota pentru abrogarea pensiilor de serviciu, cu excepția celor pentru militari, angajații Ministerului de Interne și personalului serviciilor speciale din domeniul informațiilor și securității.

Mai mult, au propus eliminarea amendamentelor care prevăd abrogarea rentei viagere pentru sportivi și artiști, dar și a indemnizației de 50% pentru ziariștii care au ieșit la pensie, membri ai unor asociații de profil.

Prin vot, aceste amendamente au fost respinse de altfel, fiind singura modificare a formei adoptată în comisia de specialitate.

USR a atras însă atenția că proiectul ar putea avea probleme de neconstituționalitate în ceea ce privește eliminarea pensiilor de serviciu ale procurorilor și judecătorilor, ca atare a propus plafonarea acestor pensii la nivelul ultimului salariu, însă fără succes. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.


Etichete pensii specialepensiepunct de pensielegepensie de serviciu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live