Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

23 Aprilie 2020
Vizualizari: 752
Comentează add

Cu majoritate de voturi au trecut și modificările propuse de PSD la Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se amână plata ratelor la cerere până la 31 decembrie.

Camera Deputaților a adoptat astăzi mai multe proiecte de lege

iulia-gherman

Camera Deputaților a adoptat astăzi ca for decizional mai multe proiecte de lege, între care inițiativa social-democraților prin care se acordă pensie de urmaș în valoare de 75% din salariu soțului supraviețuitor și copiilor cadrelor medicale care și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus.

A fost aprobată și acordarea unei bonificații de 10% pentru cei care își plătesc impozitele la termen.

Totodată prin votul deputaților ar putea beneficia de amânare a ratelor toți cei care au credite la bancă indiferent dacă veniturile acestora au fost afectate sau nu de criză.

Cu majoritate de voturi au trecut și modificările propuse de PSD la Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se amână plata ratelor la cerere până la 31 decembrie.

Social-democrații au reușit să impună mai multe amendamente prin care este eliminată dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit; vor beneficia de prevederile legii și restanțierii, dar și firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei și nu cu 25% cum a stabilit guvernul.

Va fi totodată acceptată amânarea ratelor până la 18 luni pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei. PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse actului normativ.

Liberalii spun că vor acționa la fel și în cazul proiectului de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților în calitatea de for decizional prin care anul acesta mandatele aleșilor locali se prelungesc cu șase luni de la momentul încetării stării de urgenţă.

Documentul inițiat de PSD, UDMR, Pro România și deputații neafiliați prevede că data alegerilor locale este stabilită de Parlament prin lege organică.

(RS)


Etichete camera deputatilorproiecte de lege(RS)pensie de urmasmedicicoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live