Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

10 Ianuarie 2020
Vizualizari: 544
Comentează add

Legea va merge acum în Camera Lorzilor, pentru faza finală a procesului legislativ

Camera Comunelor a adoptat legea retragerii Regatului Unit din UE

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

 

Legea acordului de retragere din Uniunea Europeană a fost adoptată cu 330 de voturi 'pentru' şi 231 împotrivă. Toate voturile în favoarea legii au fost ale Partidului Conservator.

Documentul cuprinde prevederi referitoare la plăţile finale pe care trebuie să le facă Regatul Unit către blocul comunitar, la drepturile cetăţenilor, la aranjamentele vamale din Irlanda de Nord şi la perioada de tranziţie de 11 luni.

Legea va fi dezbătută săptămâna viitoare în Camera Lorzilor, fiind aşteptat să fie adoptată fără să întâmpine dificultăţi.

Astfel, Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană la 31 ianuarie, imediat urmând să înceapă negocierile pentru încheierea unui acord comercial.   

Aflat în vizită la Londra în această săptămână, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat că ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar va fi urmată de negocieri foarte dure în privinţa viitoarei relaţii, subliniind că, până la finalul perioadei de tranziţie, în decembrie anul acesta, va fi imposibil să se încheie un amplu acord comercial.

"Fără o viziune comună în privinţa mediului, a pieţei muncii şi a taxelor nu poate exista un acces de cea mai buna calitate pe cea mai mare piaţă unică din lume" - a spus Ursula von der Leyen


Etichete Camera ComunelorCamera LorzilorUrsula von der Leyen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live