Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

10 Decembrie 2016
Vizualizari: 1328
Comentează add

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat astăzi mai multe informații și date tehnice privind aplicațiile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Call Center special la STS pentru alegerile din 11 decembrie

alex-lancuzov

Call Center special la STS pentru alegerile din 11 decembrie. Foto: Alex Lancuzov

Sunt 19 047 de secții, din care 417 în străinătate 
 
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a prezentat astăzi mai multe informații și date tehnice privind aplicațiile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie

Cele două elemente de noutate se referă la înregistrarea video cu o tabletă specială după ora 21 00 atunci când se închid secțiile de votare și începe numărarea voturilor respectiv măsurile de transparență.
 
Practic, cu ajutorul celor 19 047 de tablete se vor scana Cărțile de Identitate și CNP-urile pentru a preveni tentativele de vot multiplu iar după ora 21 00 se filmează în secția de vot.
 
De asemenea, duminică în jurul orelor 24 00 pe site-ul Biroului Electoral Central vor fi publicate primele date provizorii după analiza proceselor verbale au anuțat oficialii STS, dar fără a avea și o estimare în procente a centralizării proceselor verbale. În fiecare secție de votare va exista un operator al tabletei iar datele se vor transmite și prin internet.
 
Rezultatele din procesele verbale vor fi transmise către STS printr-o rețea specială criptată și nu pe internet, ca măsură de securitate.
 
Operatorul tabletei lucrează în prezența președintelui secției de votare. Dacă după ora 2100 operatorul tabletei întrerupe filmarea, sistemul va înregistra o alertă. 
 
Fiecare dintre cele 19 047 de tablete are o semnătură digitală (identitate) pentru conectarea la serverul central.
 
Sunt și 1000 de tablete de rezervă în centrele de asistență. Tabletele se predau către Biroul Electoral Județean, datele se transferă pe medii de stocare externe și se păstrează trei luni.

Totodată, la STS este deja înființat un Call Center cu 100 de persoane care acordă asistență în cazul unor probleme tehnice.

Toate operațiunile din acest centru sunt înregistrate și jurnalizate.

,,Prin mijloacele STS nu se alterează decizia cetățenilor”, au mai adăugat oficialii STS.


Etichete Serviciul de Telecomunicații SpecialeSTSalegeri parlamentare 2016

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live