Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2014
Vizualizari: 922
Comentează add

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-o emisiune TV, că va anunța joi înființarea "Partidului Reformator Liberal".

Călin Popescu Tăriceanu vrea să înființeze un nou partid liberal

radiojurnal

Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhivă Agerpres.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-o emisiune TV, că va anunța joi înființarea unui nou partid.

El a spus că numele noii formațiuni va fi "Partidul Reformator Liberal". 

Călin Popescu Tăriceanu a spus că "atunci când ai fost premier este jenant să vrei o funcţie mai mică".

"Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu dacă voi candida la președinție”, a declarat la Antena 3 fostul preşedinte al PNL.

Călin Popescu Tăriceanu și-a dat miercuri demisia din PNL. Anterior, în aceeași zi, el a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea menținerii USL.

"Am vorbit cu premierul Victor Ponta pe care l-am întrebat dacă doreşte continuarea USL.

"Mi-a spus că da, în actuala formulă.

"În această situaţie, dacă preşedintele PNL Crin Antonescu nu îi va cere lui Victor Ponta, îi voi cere eu să ducă mai departe proiectul USL.

"Şi mă refer aici la prezenţa PNL la guvernare, la listele comune pentru alegerile europarlamentare dar şi la susţinerea unui candidat liberal la preşedinţie de către PSD", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

"Deserviciu pentru PNL"

După demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL, liderul PNL Crin Antonescu a spus că fostul premier este un "aspirant la uşa premierului" şi că cel mai mare deserviciu făcut de Călin Popescu Tăriceanu a fost că a putut lăsa impresia opiniei publice că PNL ar putea fi "un mic partid clientelar".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a mai declarat că a fost sunat în cursul zilei de miercuri de către Călin Popescu Tăriceanu din biroul lui Victor Ponta, el susţinând că "o asemenea situaţie de jenă" nu a parcurs de 24 de ani de când face politică.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu este de acord cu retragerea PNL de la guvernare, decizie anunțată marți de către conducerea PNL.

Mai multe ştiri despre destrămarea USL găsiţi pe portalul nostru special.


Etichete ruperea USLCălin Popescu TăriceanupartidliberalpoliticăPNLpreședințiecandidaturăPartidul Reformator LiberalCrin Antonescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live