Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2021
Vizualizari: 456
Comentează add

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită

Călin Popescu-Tăriceanu, trimis în judecată de procurorii DNA

florin-lepadatu

Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită.

El este acuzat că ar fi pretins, în 2007, și ar fi primit, în 2008, în mod indirect de la reprezentanții unei companii austriace foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, trebuiau să fie adoptate patru hotărâri de guvern favorabile companiei.


Reporter RRA, Diana Surdu - Procurorii anticorupție notează că fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu ar fi cerut mita prin intermediul unui om de afaceri, trimis în judecată în anul 2019 pentru complicitate la luare de mită, care ar fi solicitat în numele premierului un comision de 10% din valoarea actelor adiționale sau plăților la un contract comercial derulat de compania austriacă.

Oamenii legii spun că Tăriceanu ar fi primit în mod indirect în 7, respectiv 25 noiembrie 2008, sumele de 500 și 300 de mii de dolari.

DNA susține că banii, reprezentând comisionul plătit de reprezentanții firmei austriece prin intermediul unor companii offshore, ar fi fost folosiți în beneficiul demnitarului pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferați unei firme de consultanță.

Procurorii au pus sechestru pe bunuri imobile aparținând fostului demnitar până la concurența sumei de 800.000 de dolari, echivalent în lei 3,2 milioane de lei. Dosarul va fi soluționat la Înalta Curte de Casație și Justiție.


Etichete Călin Popescu-Tăriceanudna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live