Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2019
Vizualizari: 1058
Comentează add

Călin Popescu Tăriceanu: CNAIR trebuie restructurată

radiojurnal

 Liderul ALDE Călin Popescu Tăricean. Foto: Agerpres.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit astăzi, la Constanţa, despre necesitatea unei reorganizări profunde a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR, în contextul protestului care a avut loc ieri.
 
Bugetul de anul acesta prevede sume importante pentru proiectele de infrastructură de nivel naţional, regional şi local, care au fost discutate împreună cu CNAIR, iar Compania s-a angajat că va finaliza 180 km de autostradă în 2019.
 
Dar, Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat sceptic şi a invocat procedurile greoaie, cu licitaţii mereu contestate, situaţie ce decurge din constrângerile directivelor europene în domeniu, a spus el.
 
Călin Popescu-Tăriceanu: Trebuie să recunoaştem că este o vină, aş spune, colectivă a tuturor guvernelor şi miniştrilor transporturilor care s-au perindat şi care nu au fost capabili să stabilească nişte priorităţi.
 
Al doilea lucru, CNAIR trebuie restructurată profund, trebuie descentralizat, pentru că ei au drumurile care sunt coridoarele europene, autostrăzile, drumurile naţionale, drumurile judeţene, drumurile locale. Nu poţi să ţii toată chestia asta. Descentralizare pe tot ce ţine de regional, pe direcţii care sunt complet independente.
 

Etichete ALDECălin Popescu TăriceanuCNAIRautostrazi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live