Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Octombrie 2019
Vizualizari: 533
Comentează add

Calendarul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului va fi stabilit de Birourile Permanente

Calendarul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie

radiojurnal

Foto Arhiva/ Agerpres

 Calendarul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie la Parlament împotriva Guvernului va fi stabilit astăzi, de Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Şedinţa de aseară a conducerii celor două Camere a fost suspendată din lipsă de cvorum. Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari, din care patru social-democraţi.

Invitat la emisiunea "Subiectul zilei" de la Radio România Actualităţi, liderul PNL Ludovic Orban a spus aseară că actualul guvern nu mai are legitimitate şi competenţa de a rezolva problemele ţării: 

Ludovic Orban: Obiectivul nostru este să punem punct acestei guvernări care face un rău imens României şi care în momentul de faţă nu mai are niciun fel de busolă şi nu mai are niciun fel de plan pentru România. Nu mai avem în momentul de faţă în mod real un guvern, ci este o rămăşiţă de guvern care nu are capacitatea, autoritatea şi competenţa de a rezolva gravele provocări cu care se confruntă România astăzi. Şi soluţia pe care noi o propunem este demiterea acestui guvern. 

Realizator: Grupurile parlamentare din opoziţie şi-au anunţat intenţia de a vota la vedere moţiunea, în timp ce social-democraţii vor fi prezenţi la dezbateri, dar nu se vor ridica din bănci pentru a-şi exprima opţiunea.

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a reafirmat, ieri, că moţiunea de cenzură nu va trece şi că social-democraţii sunt mobilizaţi să oprească demersul opoziţiei:  

Viorica Dăncilă: Cei care vor vota moţiunea de cenzură înseamnă că trădează Partidul Social Democrat, trădează speranţa primarilor care vor să îşi implementeze proiectele, trădează stabilitatea acestei ţări şi eu cred că acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. 

Realizator: Pentru a avea succes, moţiunea de cenzură are nevoie de 233 de voturi.


Etichete Calendarul moţiunii de cenzură depusă de opoziţieparlamentbirourile permanentepnlpsdludovic orbanviorica dancila

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live