Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Sorina Man

11 Iulie 2018
Vizualizari: 5589
Comentează add

Recomandări. Știri, reportaje, interviuri

CALENDAR CULTURAL 7 - 13 iulie 2018 CALENDAR CULTURAL  7 - 13 iulie 2018 - Conține audio

sorina-man

 

 Emisiunea CALENDAR CULTURAL se difuzează sâmbăta, de la 6,05 la 7,00.

Ediția din data de 7 iulie 2018

*****

 Se întâmpla într-o zi de 7 iulie...

Astăzi se împlinesc 95 de ani de la nașterea regizorului Liviu Ciulei, numit pe drept cuvânt cea mai complexă personalitate a teatrului și filmului românesc. Premiul pentru regie , obținut în 1965 la Festivalul de film de la Cannes, a marcat recunoașterea valorii sale artistice dar și o deschidere a lumii față de cinematografia românească. Liviu Ciulei nu numai că a impresionat întreaga lume prin opera sa dar, în același timp, a descoperit și a format o seamă întreagă de actori. Gina Patrichi, Toma Caragiu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Ion Caramitru, Florian Pittiș sunt doar câțiva dintre marii actori care și-au legat numele de cel al lui Liviu Ciulei. 

Pentru a marca acest miment aniversar, al ales un fragment dintr-o emisiune radiofonică, păstrată în Fonoteca de Aur a Radio România.

AUDIO

*****

Ce este în spatele unei fotografii care arată frumusețea ascunsă în străfundul unei peșteri și cum ajungi să smulgi imagini dintr-o lume a întunericului ? Exploratorii pasionați de fotografie , care au venit să-și prezinte lucrările la ediția din acest an a evenimentului intitulat Speoarta din Hunedoara, au pus pe simeze cele mai frumoase fotografii din peșteri. Ilie Pintea a aflat câtă muncă stă în spatele fiecărei fotografii de la Cosmin Berghean.

AUDIO

*****

Începând din data de 4 iulie, în Parcul Rozelor din Timișoara, seară de seară - de la ora 19,30, artiști din toate regiunile României dar și din alte câteva țări au încântat publicul cu spectacole folclorice diverse. Maratonul folcloric din cadrul Festivalului inimilor continuă până duminică, 8 iulie. Câteva reprezentații vor avea loc în ultima zi și la Muzeul Satului Bănățean. 

Reporter Alina Bujancă

AUDIO

*****

Artistul plastic Silviu Ioan Soare prezintă o suită de piese de ceramică sculpturale într-o expoziție vernisată săptămâna caeasta la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia. "Sunt cel ce sunt" este mesajul ansamblului monumental central al expoziției.

Interviu realizat de Clementina Tudor

AUDIO

*****

Timp de o săptămână, studenți de la Universitatea de Artă din București și din Cluj-Napoca au participat la o tabără de aetno-design. Sâmbătă, 7 iulie, are loc vernisajul expoziției ce aduce în fața publicului larg lucrările realizate în cadrul atelierelor creative prin procedee de împâslire a lânii și prin imprimare serigrafică. Evenimentul are loc la sediul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Reporter Cristiana Sabău

AUDIO

*****

VIDEO

*****

Cetatea din Oradea a îmbrăcat săptămâna aceasta straie de sărbătoare. Festivalul medieval a adus în oraș câteva sute de cavaleri și domnițe din România, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Cehia. Artizani, luptători și trubaduri continuă și în acest sfârșit de săptămână să ofere publicului momente de neuitat.

Reporter Stelian Radu Cacuci

AUDIO

*****

Trei expoziții sunt aduse în atenția iubitorilor de frumos care traversează în luna iulie pasajul subteran din centrul orașului Râmnicu-Vâlcea. Gheorghe Dica, vicepreședinte al UAP din România

Reporter AnaMaria Cârstea

AUDIO

*****

S-a născut la Botoșani, pe data de 8 iulie 1933. A scris istorie în teatrul românesc de păpiși și marionete, reprezentând pentru multe generații de actori o culme a măiestriei. Plină de inventivitate și fantezie, cu o voce inconfundabilă și un zâmbet cuceritor, Brândușa Zaița Silvestru este Magica păpușăreasă .

AUDIO

*****


Etichete exclusiv radiocalendar culturalLiviu CiuleiBrândușa Zaița SilvestruSilviu Ioan SoareSpeoarta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live