Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

9 Aprilie 2017
Vizualizari: 1168
Comentează add

Circulaţia feroviară între Baniţa şi Merişor, unde s-a produs ieri accidentul trenului de marfă, nu va fi reluată prea curând.

Calea ferată este distrusă în zona accidentului trenului de marfă

ilie-pintea

Foto: ISU.

Circulaţia feroviară între Baniţa şi Merişor, unde s-a produs ieri accidentul trenului de marfă, nu va fi reluată prea curând.

În zonă, calea ferată este distrusă pe sute de metri, iar viaductul este serios afectat.

Anchetatorii au deschis dosar penal. 

Din datele centralizate până la această oră de specialişti rezultă că infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire pe o distanţă de aproximativ 200 de metri.

În plus, vor fi necesare şi reparaţii de durată la viaductul pe care au deraiat vagoanele şi locomotiva, pentru ridicarea acestora urmând să se acţioneze cu trei trenuri macara, două de 250 de tone şi una de 125 de tone şi cu un tren cu vinciuri.

Între timp, inspectorii de muncă din cadrul ITM Hunedoara cercetează şi ei accidentul, iar poliţiştii hunedoreni au deschis un dosar de cercetare penală.

Potrivit datelor preliminarii, accidentul feroviar în urma căruia 14 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, iar mecanicul şi ajutorul mecanic şi-au pierdut viaţa, s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare.

CFR asigură continuitatea traficului feroviar pe zona respectivă prin transportarea pasagerilor cu mijloace auto, între staţiile Petroşani şi Pui, călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri, care circulă pe acelaşi rute.


Etichete accident tren de marfacale feratabanitamerisor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live