Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

27 Aprilie 2015

FOTO: Comunicat Radio România Actualități: Radio România Actualităţi şi eSKY.ro au asigurat premiul la al treilea concurs al campaniei „Călătoreşte-ţi visul”.

Călătorește-ți visul ... La picior prin Roma! Călătorește-ți visul ... La picior prin Roma! - Conține audio

radio-romania-actualitati

 

Radio România Actualități i-a descoperit un nou "orizont", pe parcursul a trei zile, lui Daniel Flore, de 45 de ani, din București, câștigător al etapei Orizontul Credinței: Basilica di San Pietro – Roma (Italia) din campania “CĂLĂTOREŞTE-ŢI VISUL!”. 

Daniel nu a venit însă singur la Roma, deoarece el a câștigat o excursie pentru două persoane și astfel a venit cu prietenul său, bloggerul Bogdan Daradan de la presainblugi.com, tot din București. 
 
Pe ce doi tineri i-am cunoscut la Aeroportul Ciampino, în dimineața zilei de 24 Aprilie, prima lor zi de vacanța la Roma. Pentru Daniel emoția a fost și mai mare, deoarece a fost pentru prima dată când a călătorit cu un avion. Parcă nici nu-i venea să creadă că a ajuns în capitala italiană. Bogdan în schimb era plin de vervă să ajungă cât mai repede în oraș, la hotel, să lase bagajele și să plece în descoperirea "orașului etern". 
 
AUDIO:
 
Primul lor obiectiv a fost Basilica San Pietro. S-au "speriat" când au văzut coada destul de lungă, de mai bine de o oră ca durată, din fața Basilicii, însă nu au renunțat. Și a meritat! A meritat chiar să urce cele 307 trepte de pe culoarul strâmt - un traseu extrem de dificil de altfel - ca să ajungă pe cupola catedralei de unde să admire toate frumusețile Romei și ale statului Vatican. 
 
AUDIO:
 
"Era un vis de foarte mult timp sa ajung la Roma, la Vatican, pe care am reușit, prin acest concurs câștigat la Radio Romania Actualități, să mi-l îndeplinesc" mărturisește Daniel Flore, fascinat de noua experiență. 
 
AUDIO:
 
"Totul este copleșitor. Tot ceea ce vezi în jur. Peste tot ești înconjurat de istorie, de legendă. Nu ai cum să te plictisești de acest oraș. Pe unde te plimbi găsești ceva de fotografiat. Ceva de admirat" spune plin de entuziasm Bogdan Daradan. 
 
AUDIO: 
 
Chiar din prima zi, de dimineață, tinerii au vrut să guste pizza "de la ea de acasă" și au fost încântați de "gustul deosebit", dar și de faptul că vânzătoarea era româncă. "Am rămas plăcut surprins. Dincolo de ceea ce se speculează în Romania despre românii din Diaspora, dincolo de tabloul în care sunt ei prezentați, doar în partea negativă, cred că realitatea este undeva la mijloc și că așa cum sunt oameni buni și oameni răi în România, așa sunt peste tot și nu trebuie să generalizăm. Chiar mi-a făcut plăcere să întâlnesc această româncă cu care am vorbit și care chiar era încântată să ne cunoască și să ne servească" precizează Bogdan. 

AUDIO:
 
"Am colindat peste tot ca să vedem cât mai multe în acest oraș minunat" mi-a mărturisit cu câteva ore înainte de a pleca din Roma, Daniel Flore. Erau obosiți și roșii la față. Roșii de la soarele prins pe străzile Romei, dar și din ultima zi, când au vrut "să încerce cu degetul" Marea Tiraniană.
 
FOTO
 
Au reușit în cele trei zile, în afara de Basilica San Pietro să descopere farmecul piețelor romane: Piazza Navona, Campo dei Fiori, Piazza Spagna, parfumul florilor din Villa Borghese, istoria din spatele ruinelor de la Fori Imperiali, Coloseum, Columna lui Traian, Monumentul Eroilor, Phanteon și misterul zecilor de catedrale întâlnite în peregrinările lor, dar și "Roma autentică pe străzile mici, de printre clădirile de două mii de ani în stil renascentist" așa cum ne povestește Bogdan. 
Daniel Flore ascultă Radio Romania Actualități de "mic copil". Spune ca i-a intrat în reflex să dea drumul la aparat pe frecvențele Radio Romania Actualități. Chiar dacă a câștigat, Daniel spune ca va participa în continuare la concursurile acestui post de radio. Datorită acestui concurs, Daniel recunoaște că "a prins curaj, a căpătat încredere în el, în ceea ce poate să facă și că a văzut că nu este imposibil să îți îndeplinești o dorința, un vis".
"Radio Romania Actualități chiar este un radio pe bune și oferă premii pe bune. Așa că ascultătorii trebuie să aibă mai mult curaj să participe la concursurile acestui post de radio, să asculte numai acest post și după cum se poate vedea premiile acestea chiar există, sunt reale. Nu văd de ce n-am îndrăzni să stăm mai mult pe această frecvență!" spunea cu câteva ore înainte de a pleca de la Roma, Bogdan Daradan. 
 
Radioul numărul 1 din România invită, arată şi devine garanția celor mai cunoscute locuri din Europa. Campania noastră propune concursuri speciale, în care premiile sunt reprezentate de excursii pentru 2 persoane în locuri de top din Europa.
A 3-a finală a concursului “Călătorește-ți Visul” a fost câștigată de ascultătorul nostru Daniel Flore de 45 de ani din București, premiu oferit de eSKY.ro și RRA – o excursie de weekend pentru două persoane, la Basilica Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului în perioada 23-26 aprilie 2015.
 

Etichete Concursuri Romania ActualitatiCĂLĂTOREŞTE-ŢI VISUL!

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live