Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

Cal confiscat de la proprietar pentru că era schingiuit

ilie-pintea

 Foto: Arhivă.

Polițiștii din Vulcan au deschis primul dosar penal pentru schingiuirea și maltratarea animalelor de când a fost înființat Biroul pentru Protecția Animalelor.

Este și primul caz de confiscare a unui animal prin emiterea ordinului de plasare a animalului în adăpost din județul Hunedoara. Este vorba despre un cal folosit de doi bărbați pentru a sustrage fier vechi din incinta Preparației Coroiești, aflată în municipiul Vulcan din Valea Jiului.

Cu ocazia deplasării la fața locului, poliţiştii au constatat și faptul că persoanele în cauză intenționau să transporte fierul vechi cu o căruţă trasă de un cal pe care îl loveau cu un bici, în timp ce acesta era trântit la pământ. Prin urmare, la fața locului au fost solicitaţi şi reprezentanți ai Autorității Sanitar-Veterinare şi ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, fiind emis ordinul de plasare a animalului în adăpost, a precizat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă de furt calificat și schingiuirea și maltratarea animalelor.

Personalul care asigură paza unității spune că nu e prima dată când hoții intră în incinta uzinei, pentru a fura orice găsesc, iar oamenii aflați în posturile de pază sau la locurile de muncă sunt amenințați constant de către cei veniți la furat.
 

Etichete Preparația Coroieșticalvulcanmaltratareanimal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live