Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

26 Martie 2016
Vizualizari: 3298
Comentează add

Pentru prima dată în istoria Poliţiei Române a fost premiat câinele poliţist al anului.

Câinele poliţist al anului

marilena-francu

Câinele poliţist al anului. Foto: Marilena Frâncu.

Poliţia Română a organizat astăzi, în Parcul Titan, mai multe evenimente prin care a fost prezentată activitatea, dar și dotările polițiștilor români.

Pentru prima dată în istoria Poliţiei Române a fost premiat câinele poliţist al anului.

În cursă au intrat 5 echipaje canine care au participat, anul trecut, la cele mai dificile misiuni, precum cele de căutare a persoanelor dispărute, de depistare a ţigărilor de contrabandă sau a drogurilor disimulate în locuri pe care infractorii le credeau de negăsit.

Agent șef adjunct Adrian Dorobanțu, de la Serviciul de Poliție Canină din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București: „Nu s-a făcut departajare, toate cele cinci echipaje  mixte au fost premiate fiind considerate cele mai bune din țară, cu rezultate deosebite pe parcusul anului 2015. Sunt câini care au descoperit persoane dispărute, o femeie în vârstă dispărută de 3 zile, un copil pierdut prin pădure, câteva zeci de baxuri de tutun, peste 2.000 de pastile de extazy și cocaină. Este pentru prima dată când Ministerul apreciază și munca depusă de câinii de serviciu”.

 

Pentru prima dată în istoria Poliţiei Române a fost premiat câinele poliţist al anului. Foto: Marilena Frâncu.

Posted by România Actualităţi on 26 Martie 2016

Copiii au fost atrași în primul rând de câinii polițiști și motocicletele expuse, iar unul dintre momentele desfășurate cu ocazia Zilei Poliției Române a fost premierea elevilor din licee şi şcoli bucureştene care s-au înscris la Olimpiada Siguranţei.

Momentul de maximă atracție pentru bucureștenii aflați la orele prânzului în Parcul Titan, a fost exerciţiul tactic al celor de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Inspector de poliție, Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române: „Ieri am aniversat194 de ani de atestare documentare a Poliției Române, iar astăzi am organizat mai multe evenimente pentru oameni.  Cel mai atractiv moment a fost cel susținut de cei mai buni luptători ai Poliției Române, special antrenați să intervină în cele mai dificile misiuni, colegii de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Aceștia au coborât dintr-un elicopter pe lacul din parc, unde se afla o ambarcațiune a Serviciului de Poliție „Delta Dunării, adusă special pentru acest exercițiu din Tulcea. Ambarcațiunea este folosită de colegii mei pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol și la alte activități specifice muncii de poliție”.

Câteva exponate de Muzeul Poliției Române de la Târgovişte au fost aduse în parc pentru a putea fi admirate de trecători. 

Cei prezenți în Parcul Titan au putut vedea uniformele şi autovehiculele folosite de Poliţia Română de-a lungul timpului.

Cei care au dorit să afle cum pot deveni polițiști sau cum este o zi din viața unui student la Academie, au putut afla direct de la sursă, întrucât mai mulți elevi de la Şcoala de Poliţie din Câmpina şi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”  au fost și ei prezenți în parc.


Etichete exclusiv onlinecâinele poliţist al anuluiziua politiei romaneparcul titan bucuresticaine

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live