Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

12 August 2020
Vizualizari: 234
Comentează add

Marea Britanie a înregistrat în perioada aprilie-iunie cea mai mare scădere a PIB-ului din țările cu economii puternice

Cădere record a PIB-ului în Marea Britanie

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 august, ora 13:11) - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Mihaela Mihai - Marea Britanie a înregistrat în perioada aprilie-iunie, când au fost în vigoare cele mai severe măsuri de distanțare socială, cea mai mare scădere a Produsului Intern Brut din țările cu economii puternice. Totodată, Marea Britanie a intrat oficial în recesiune, după două trimestre consecurtive de contractare a economiei, cea de-a șasea ca mărime din lume.
Reporter: Aura Neag - Aceste cifre arată impactul devastator al pandemiei asupra economiei britanice. în perioada martie-aprilie-mai, când sectoare întregi ale economiei au fost închise pentru a preveni transmisia coronavirusului, economia britanică s-a contractat cu 20,4%, cea mai mare prăbușire de când se fac măsurători. Primul ministru, Boris Johnson, s-a declarat îngrijorat de noile statistici.
Boris Johnson: Unele sectoare ale economiei arată că sunt rezistente, dar nu este nicio îndoială că ne așteaptă luni grele și un drum lung.
Reporter: Guvernul britanic a cheltuit peste 33 de miliarde de lire pentru protejarea locurilor de muncă. Ministrul de finanțe, Rishi Sunak, a spus însă că nu toate slujbele pot fi salvate.
Rishi Sunak: Sute de mii de oameni și-au pierdut deja locurile de muncă și, din păcate, vor urma și alții.
Reporter: A avertizat miunistrul de finanțe, care a promis însă noi mpsuri economice care să aducă speranță pentru cei afectați. Oficiul Național de Statistică a anunțat o ușoară revenire economică în luna iunie, dar PIB-ul este mult sub nivelul înregistrat în februarie, înainte de izbucnirea pandemiei


Etichete marea britanie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live